Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Μηνυμα Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ε. Αλειφέρη για τις γιορτές.

Φίλες και φίλοι Μεσσήνιοι,

απευθύνω από καρδιάς σε εσάς τις καλύτερες ευχές μου για τις Γιορτές.
Είναι βαθύτερη ανάγκη αυτά τα Χριστούγεννα να υιοθετήσουμε το πραγματικό νόημα της Γέννησης του Θεανθρώπου, την αγάπη, την ελπίδα, με θάρρος και πίστη στις ουσιαστικές αξίες της ζωής.

Τις γιορτινές μέρες που ......

διανύουμε, αλλά και κάθε μέρα, ας οπλιστούμε με υπομονή και επιμονή, με το ενδιαφέρον μας στραμμένο στους αδύναμους συμπολίτες μας, τους οποίους δεν πρέπει να ξεχνάμε, ιδιαίτερα τούτη την περίοδο. Αυτές οι μέρες ας γίνουν η αφορμή να συνδράμουμε όσο μπορούμε αυτούς που έχουν ανάγκη, που είναι μόνοι ,τους ηλικιωμένους ,τα άτομα με ειδικές ανάγκες ,τους ασθενείς και τους περιθωριοποιημένους. Να δυναμώσουμε τους οικογενειακούς δεσμούς ,να κρατήσουμε ζωντανά τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις μας και το θρησκευτικό μας συναίσθημα. Μόνο ενωμένοι ,με ζωντανή την εθνική μας ταυτότητα, θα ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες.

Παρόλο που το διεθνές κοινωνικοπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον είναι συχνά αποκαρδιωτικό, οφείλουμε να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε, να απαιτούμε,αλλά και να εργαζόμαστε για έναν κόσμο χωρίς φανατισμό και μισαλλοδοξία, με λιγότερη φτώχια, πόλεμο, προσφυγιά, βία και εγκληματικότητα.
Στη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, πρέπει όλοι να πράξουμε το καθήκον μας. Οφείλουμε να αντισταθούμε στα αισθήματα οργής, φόβου και έντασης και να απορρίψουμε το λαϊκισμό και την πολιτική παρακμή.

Μέσα σε αυτή την κρίση που μας ταλανίζει ,πρέπει να αναζητήσουμε τους δρόμους εκείνους που, με ρεαλισμό, θα μας οδηγήσουν στην έξοδο από τη δυσχερή οικονομική κατάσταση και στην ανάπτυξη. Μπορούμε να συνυπάρξουμε, να συμπορευτούμε, με πίστη σε όσα είμαστε ικανοί να επιτύχουμε, με εμπιστοσύνη στις δυνατότητες τις δικές μας, του τόπου μας, της χώρας μας.

Ιστορικά υπήρξαν συχνά δύσκολες εποχές για τον ελληνισμό , μα καταφέρναμε πάντα να ανταπεξέλθουμε και να ξεπερνάμε τα προβλήματά μας. Στον ίδιο αγώνα καλούμαστε και σήμερα και το διακύβευμα είναι πολύ σημαντικό.

Είναι προφανές ότι πρέπει να συνεχίσουμε να υπηρετούμε ασυμβίβαστα, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό τη φιλοπατρία και τον ανθρωποκεντρισμό, την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή. Η χώρα μας χρειάζεται μια κοινή δυναμική για να θωρακίσει αρχές και αξίες που διασφαλίζουν την ευρωπαϊκή της πορεία, την κοινωνική και οικονομική της σταθερότητα, την ανάπτυξη και την κοινωνική γαλήνη.
Το 2015 μπορεί να αναδειχθεί σε μια χρονιά ιδιαιτέρως σημαντική για τη μελλοντική προοπτική αυτής της χώρας. Με προσήλωση στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, δύναται να δημιουργηθεί μέσα από την κρίση ένα αναθεωρημένο πλαίσιο, που θα μπορεί να εγγυηθεί τις σταθερές βάσεις για το αύριο του τόπου μας, με συναίνεση όλων των υγιών δυνάμεων, με υπευθυνότητα ,συνεργασία, κοινή στόχευση.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ,κόντρα στα σημεία των καιρών, εργάζεται με συνέπεια και συνέχεια ,με έμφαση στο είναι και όχι στο φαίνεσθαι. Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις μέσα από τις δομές μας να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας επ΄ ωφελεία των πολιτών, με το σχεδιασμό και την υλοποίηση σημαντικών έργων, με τη χάραξη ενός στοχευμένου προγράμματος, με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων ,μέσα σε πνεύμα σύμπνοιας και συνεργασίας. Το ίδιο θα συνεχίσουμε και το 2015, με εργατικότητα και στόχευση στο μέλλον του τόπου μας και των ανθρώπων του. Αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε όλοι μαζί και όλοι μαζί θα τον κερδίσουμε.

Με πνεύμα αισιοδοξίας,
Εύχομαι σε όλες και όλους «Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο Καινούριος Χρόνος».
Ας είναι το 2015 μια χρονιά με υγεία ,προσωπική ευτυχία και δημιουργικότητα, αλλά κυρίως με προοπτική για τους Μεσσήνιους και όλους τους Έλληνες.

Ελένη Αλειφέρη –Καραθανάση
Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.