Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Οι αλλαγές στα κόκκινα στεγαστικά δάνεια [ Συνημμένο ]

Η ρύθμιση προβλέπει τη μείωση κατά 30% της αξίας του ακινήτου βάσει της οποίας είχε συναφθεί το αρχικό δάνειο και τον διαχωρισμό του δανείου σε δύο τμήματα.

Σε προχωρημένο στάδιο .....

επεξεργασίας βρίσκεται η ρύθμιση για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια που υπολογίζονται σε περίπου 27 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο απερχόμενος υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, παρουσιάζοντας παράλληλα τις λεπτομέρειες της ρύθμισης για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια που υπολογίζονται σε 40 δισ. ευρώ.

Η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα στεγαστικά δάνεια προβλέπει τη μείωση κατά 30% της αξίας του ακινήτου βάσει της οποίας είχε συναφθεί το αρχικό δάνειο και τον διαχωρισμό του δανείου σε δύο τμήματα. Το κυρίως τμήμα του δανείου θα αποπληρώνεται κανονικά στην τράπεζα και το υπόλοιπο θα μεταφερθεί στο μέλλον, τοκιζόμενο ή όχι, τουλάχιστον μία δεκαετία ή δεκαπενταετία και θα επαναξιολογείται τότε κατόπιν αναδιαπραγμάτευσης με βάση την αξία του ακινήτου στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Ο υπουργός είπε ότι ήδη έχει ενημερωθεί η τρόικα και υπάρχει συζήτηση με δύο από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες η μία εκ των οποίων φαίνεται να συμφωνεί. Υπογράμμισε δε, ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι δεδομένη.

Ολόκληρο το νομοσχέδιο στο Upload Center μας (κλικ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.