Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΝΕΦΡΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

ΜΕ συμμετοχή ιατρών από την Πελοπόννησο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Κανελλάκης στη Κυπαρισσία η 6η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα Προβλήματα ασθρνών με ΧΝΑ υπό εξωνεφρική κάθαρση που διοργάνωσε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Νοσηλευτιής μονάδας Κυπαρισσίας υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

Η διευθύντρια της μονάδας κα Αγγελική Ζέρβα σε δηλώσεις της τόνισε .....

ότι στο πρώτο μέρος αφορούσε ένα χειρουργικό τραπέζι με επιστημονικές γνώσεις σε προβλήματα που προκύπτουν για χρόνια νεφροπαθείς με έγκριτους επιστήμονες με σημαντικές εισηγήσεις που αποτυπώνουν το εύρος επιστημονικής γνώσης αλλά κυρίως την συνεργασία διαφόρων ειδικοτήτων σε ασθενείς για την καλύτερη επίτευξη των στόχων μας.

Ο Διευθυντής Χειρουργικής κλινικής Παναρκαδικού νοσοκομείου Τρίπολης κ. Γιώργος Παπασταματάκης πρόσθεσε ότι στις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας ο ρόλος των μονάδων αιμοκάθαρσης είναι τεράστιος όπως στη Κυπαρισσία κάτω από δύσκολες συνθήκες παραμένει έντονα ανθρωπιστικό και επιστημονικό δεδομένο αποδεικνύοντας την δουλειά που κάνουν σαν άνθρωποι όπως και ως γιατροί επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι στη Κυπαρισσία συναντούμε και τα δυο ως άνθρωποι επιστήμονες για τους ασθενείς τους.

ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΩΣ ΟΜΑΔΑ ΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

Ο Διευθυντής της Χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Παναγιώτης Καλοφωλιάς συμπλήρωσε ότι οι ημερίδες δείχνουν ότι υπάρχει επιστημονική συνεργασία και δεν είμαστε στο νοσοκομείο να κυκλοφορούμε με άσπρες μπλούζες, αλλά να συνεισφέρουμε με συναδέλφους υποστηρίζοντας ως κλινική την μονάδα τεχνητού νεφρού σε άμεσα περιστατικά αιμοκάθαρσης καθώς αυτή η ομάδα ασθενών βιώνουν καθημερινά αυτό το δράμα. Εξήγησε ότι προσεγγίζουμε τους ασθενείς με ιδιαίτερη ευαισθησία παρά τις συνθήκες λόγω κρίσης να δυσκολεύουν διατηρώντας την αξιοπρέπειά μας μεταφέροντας αυτό στους ασθενείς λειτουργώντας ως ομάδα ιατρών.

Τέλος ο αγγειοχειρουργός Ηλίας Τζώρτζης από την Καλαμάτα υπογράμμισε ότι έγινε κοινωνός των προβλημάτων της Μονάδας που λειτουργεί με πλούσιο έργο βλέποντας ανθρώπους που σκύβουν στα προβλήματα του ασθενούς με τη Κυπαρισσία που καλύπτει μια μεγάλη γεωγραφική περιφέρεια συνδράμοντας όλοι μαζί στην άρτια λειτουργία της μονάδας. Τέλος την ημερίδα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι του ιατρικού και επιστημονικού κόσμου του νοσοκομείου και φορέων.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ - RADIO 936

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.