Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Γαργαλιάνοι: Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης [ VIDEO ]

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη γιόρτασαν σήμερα το πρωί οι Γαργαλιάνοι τον πολιούχο και προστάτη της πόλης τους Αγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη.
Η πανηγυρική θεία λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Γέννησης της Θεοτόκου στην κεντρική πλατεία της πόλης χοροστστούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας της Δημοτικής αρχής του δήμου Τριφυλίας και του Τοπικού Συμβουλίου της πόλης και παρουσία πλήθους πιστών.

Ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνας στους κεντρικούς δρόμους ..........

συνοδεία της Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων, μαθητών από τα σχολεία των Γαργαλιάνων, του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχών αλλά και πλήθους κόσμου.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης έγινε δοξολογία όπου αμέσως μετά η Ιερή Εικόνα κατέληξε και πάλι στον ιερό ναό μπροστά από τον οποίο έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου πριν η ιερή εικόνα ξανατοποθετηθεί στην θέση της.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν -Εκτός του Δημάχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, Ο Αντιπεριερειάρχης Πελοποννήσου Περικλής Μαντάς, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αρμόδια για την τουριστική προβολή της Μεσσηνίας Αντωνία Μπούζα, ο περιφερειακός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηίας του περιερειακού Συμβουλίου Παναγιώτης Αλευράς, ο Αντιδήμαρχος Γαργαλιλάνων Γιάννης Αδραχτάς, Ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Βασίλης Παπαθεοδοσίου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Στάθης Ανδρινόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Καλκαβούρας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αλέξανδρος Τζωρτζίνης, Μαρία πανουσιοπούλου, Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, Γιάννης Μερκούρης, Σπύρος Χρονόπουλος, Γιάννης Κατσούλας, Θεόδωρος Τσαλαμανδρής ο πρόεδρος της Δημοτικής ενότητας Ανδρέας Ματθιουδάκης.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας Γιώργος Μπακούρος.

Αμέσως μετά, ακολούθησε μια απλή και λιτή δεξίωση από το Δήμο Τριφυλίας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας ευχήθηκε χρόνια Πολλά και ανακοίνωσε ότι το επόμενο 15ήμερο ανακοινώνεται η δημοπράτηση του έργου επισκευής Φιλιατρών - Μαραθούπολης και θα ολοκληρωθεί και θα προχωρήσει η διαδικασία του δρόμου Ρωμανός - Μάραθος - Γαργαλιάνοι.

Επεσήμανε την σημαντικότητα προβολής της περιοχής της Νότιας Τριφυλίας με την παρουσίαση του νέου μοντέλου της VolksWagen και σε αυτό ζήτησε την βοήθεια των τοπικών ΜΜΕ στην προβολή αυτού του σπουδαίου γεγονότος για την περιοχή.

Με την σειρά του ο Αντιπεριερειάρχης Πελοποννήσου και πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ευχήθηκε χρόνια πολλά στους κατοίκους της πόλης.
Η περιφέρεια Πελοποννήσου έχει σε πρώτη στόχευση την Τριφυλία και ειδικά αυτή την περιοχή όπου έχει πολυ σημαντικα στοιχεία ναπτυξης για το άμεσο μέλλον.
Μαζί με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, και την δημοτική αρχή Προγραμματίσαμε μια σειρά σημαντικών έργων που είτε είναι σε υπάρχον πρόγραμμα του ΕΣΠΑ είτε σε αυτό που θα ανοίξει τους επόμενους μήνες.

Ο Περιφερειακός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Παναγιώτης Αλευράς, είπε ότι οι Γαργαλκιανοι γιορτάζουν την προστάτη τους και προστάτη του δικαστικού σώματος. Ζήτησε να σταματήσουν τα μεγλάλα λόγια και τις μεγάλες εξαγγελίες και να κοιτάξουμε τα προβλήματα των πολιτών για να ξεπεράσουμε την κρίση.
Κλείνοντας ευχήθηκε Χρόνια πολλά για την ημέρα.

Ευχόμαστε και εμείς χρόνια πολλά στους Πολίτες των Γαργαλιάνων και ο Άγιος Βοήθεια τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.