Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Στην ιστοσελίδα dp.ypeka.gr όλες οι αποφάσεις των Δασαρχείων

Την ίδρυση και λειτουργία ειδικού δικτυακού τόπου στη δικτυακή διεύθυνση dp.ypeka.gr, στον οποίο θα αναρτώνται από τις αρμόδιες Δασικές Αρχές (Δασαρχεία και Δ/νσεις Δασών άνευ Δασαρχείων), οι Πράξεις Χαρακτηρι− σμού και οι αποφάσεις των Επιτροπών Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων (Ε.Ε.Δ.Α.) προβλέπει ΦΕΚ του ΥΠΕΚΑ που δημοσιεύτηκε σήμερα .

Η ανάρτηση είναι υποχρεωτική, και γίνεται εντός δέκα (10) ημερών από.....

την έκδοση της αντίστοιχης πράξης. Με την ίδρυση και λειτουργία του ειδικού δικτυακού τόπου δίνεται η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να αποκτήσει πλήρη, λεπτομερή και ανεμπόδιστη πρόσβαση και γνώση των αποφάσεων που αφορούν Πράξεις Χαρα− κτηρισμού και αποφάσεις των Ε.Ε.Δ.Α. Με την ανάρτηση της Πράξης Χαρακτηρισμού ή της απόφασης της Ε.Ε.Δ.Α. στον ειδικό δικτυακό τόπο, η οποία αντιστοιχεί με την επιβαλλόμενη από το νόμο δημοσίευση, τεκμαίρεται η πλήρης γνώση για κάθε ενδιαφερόμενο τρίτο προκειμένου να προσφύγει στην Επιτροπή Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων Κεντρικό Ηλεκτρονικό Αρχείο Αποφάσεων.

Στον εν λόγω δικτυακό τόπο τηρείται κεντρικό ηλεκτρονικό αρχείο των αποφάσεων, με την έκδοση κωδικού αριθμού διαδικτυακής ανάρτησης. Κάθε ανάρτηση συνοδεύεται από το κείμενο της διοικητικής πράξης, τα μεταδεδομένα που περιγράφουν την απόφαση καθώς και αποτύπωση της θέσης της εξεταζόμενης πράξης. Ο δικτυακός τόπος θα παρέχει τη δυνατότητα ταξινόμησης και αναζήτησης των αποφάσεων με πολλαπλά κριτήρια επιλογής που θα προσδιορίζονται από τα μεταδεδομένα της κάθε διοικητικής πράξης. Στα πλαίσια της διαλειτουργικότητας των πληροφοριακών συστημάτων, ο ειδικός δικτυακός τόπος συνεργάζεται με το ΔΙΑΥΓΕΙΑ, προκειμένου να απλουστεύεται η διαδικασία ανάρτησης και να αποφεύγονται οι πολλαπλές καταχωρήσεις των ίδιων δεδομένων και κατά συνέπεια, η τήρηση πολλαπλών αρχείων και Μητρώων.

Στον εν λόγω δικτυακό τόπο θα αναρτούν αποφάσεις εξουσιοδοτημένοι χρήστες, που είναι υπάλληλοι του ΥΠΕΚΑ, καθώς και υπάλληλοι των Δασικών Υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας. Η διαχείριση και εποπτεία λειτουργίας του δικτυακού τόπου παρέχεται από την αρμόδια Υπηρεσία Πληροφορικής του ΥΠΕΚΑ. Τον συντονισμό και την ευθύνη λειτουργίας της εφαρμογής της ηλεκτρονικής υπηρεσίας των καταχωρήσεων πράξεων χαρακτηρισμού και των αποφάσεων των Ε.Ε.Δ.Α. από τις αρμόδιες Δασικές υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, έχει η αρμόδια Διεύθυνση Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος κατά τις ειδικότερες προβλέψεις του οργανισμού του Υπουργείου ΠΕΚΑ.

Όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες που εμπλέκονται στην ανάρτηση των Πράξεων και των αποφάσεων των Ε.Ε.Δ.Α. οφείλουν να μεριμνήσουν για την εφαρμογή της παρούσης. Οδηγίες για την ανάρτηση των Πράξεων Χαρακτηρισμού και των αποφάσεων των Ε.Ε.Δ.Α. στο δικτυακό τόπο και την διαδικασία πιστοποίησης των χρηστών, θα δοθούν από την Δ/νση Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ στους υπεύθυνους για την ανάρτηση υπαλλήλους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.