Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Βάλτα Γαργαλιάνων: Χωρίς συγκοινωνία απειλείται να μείνει το χωριό εξ αιτίας του δρόμου

Χωρίς λεωφορειακή σύνδεση απειλείται να μείνει από τις αρχές Οκτωβρίου η Βάλτα Γαργαλιάνων λόγω του κακού οδοστρώματος που συνδέει τους Γαργαλιάνους με το χωριό.
Οι οδηγοί των λεωφορείων .....

έχουν εκφράσει επανειλημμένως τα παράπονα τους για το κάκιστης ποιότητας οδόστρωμα που υπάρχει, και έχουν εκφράσει την βούληση τους να μην ξαναπάνε στο χωριό μέχρι τουλάχιστον να αποκατασταθεί έστω με μπαλώματα τα σημεία του οδοστρώματος που έχουν πρόβλημα.

Το πρόβλημα που υπάρχει, μας το μετέφεραν κάτοικοι του χωριού ζητώντας μας να δημοσιοποιήσουμε το θέμα μπας και γίνει κάτι.

Το Φιλιατρά News είχε απευθυνθεί στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο τεχνικών έργων του Δήμου Τριφυλίας κ. Γιάννη Αδρακτά το βράδυ της 6ης Οκτωβρίου, όπου του θέσαμε το πρόβλημα που παρουσιάζεται και η απάντηση που πήραμε είναι ότι πράγματι υπάρχει σοβαρό θέμα με το οδόστρωμα και σε ότι αφορά το ενδεχόμενο διακοπής της συγκοινωνιακής σύνδεσης του ΚΤΕΛ με την Βάλτα (μέσω του δρόμου Γαργαλιάνλοι - Βάλτα) είναι γνωστό στον αντιδήμαρχο ο οποίος σε τηλεφωνική επαφή που είχε με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει αποκατάσταση των τμημάτων που έχουν πρόβλημα με πίσσα η οποία θα έπεφτε μέχρι την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου λόγω των τότε βροχοπτώσεων που υπήρχαν στην Περιοχή.
Ο καιρός έφτιαξε, η Παρασκευή 10 Οκτωβρίου πέρασε και η πίσσα που θα αποκαθιστούσε τα προβληματικά τμήματα του δρόμου δεν έπεσε.

Αλλα δεν πέρασε μόνο η Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, αλλά πέρασε και η μισή επόμενη εβδομάδα όπου σε νέα ενημέρωση μας που είχαμε την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου μας είπαν ότι ούτε δείγμα πίσσας δεν έπεσε στον δρόμο.
Αμέσως ήρθαμε σε νέα επαφή με τον κ. Αντιδήμαρχο όπου τον ρωτήσαμε τι συνέβη και δεν υπήρξε αποκατάσταση του οδοστρώματος, και πήραμε την απάντηση ότι υπήρξε μια καθυστέρηση μίας εβδομάδας αλλά σήμερα (την Πέμπτη) το μηχάνημα ήταν στην περιοχή και αύριο μεθαύριο (σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Αντιδημάρχου Παρασκευή 17 ή Σάββατο 18) θα ξεκινούσε τις εργασίες αποκατάστασης. Σχετικό ρεπορτάζ μας εδώ.

Μέχρι και χθες το βράδυ (21 Οκτωβρίου) όπου περάσαμε από τον δρόμο Γαργαλιάνοι - Βάλτα δεν είδαμε ούτε γραμμάριο πίσσας να έχει πέσει στο οδόστρωμα και φυσικά δεν είδαμε ΠΟΥΘΕΝΑ το μηχάνημα που θα αποκαθιστούσε τα τμήματα του οδοστρώματος που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.
Φυσικά η απειλή μέχρι και χθες από τους οδηγούς των λεωφορείων -αν πούμε ότι υπάρχει πράγματι απειλή από πλευράς οδηγών και όχι κάτι άλλο- δεν έγινε πράξη, αλλά δεν αποκλείεται να γίνει.

Θα μπορούσαμε να εγκαλέσουμε τον κ. Αδρακτά για το θέμα, αλλά επειδή προφανώς δεν θα ρίξει ο ίδιος την πίσσα αλλά κάποιος εργολάβος, ζητούμε μέσω του παρόντος δημοσιεύματος από τον κ. Αδρακτά να μας απαντήσει και να μας εξηγήσει τι συμβαίνει με την υπόθεση αυτή.
Όπως και να έχει η υπόθεση, οι κάτοικοι ταλαιπωρούνται, τα αυτοκίνητα τους ταλαιπωρούνται και αυτά, παθαίνουν φθορές εξ αιτίας του άσχημου οδοστρώματος και σε καιρούς οικονομικά δύσκολους, δεν είναι για έξοδα αποκατάστασης ζημιών.
Ασφαλώς το θέμα με το Γαργαλιάνοι - Βάλτα θα λυθεί οριστικά με την μεγάλη εργολαβία που πρόκειται να γίνει σύμφωνα με τις πληροφορίες μας αλλά μέχρι να γίνει τουλάχιστον ας αποκατασταθούν με μπαλώματα τα σημεία που έχουν προβλήματα.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κ. Αντιδήμαρχος θα απαντήσει και θα ξεκαθαρίσει μια και καλή την κατάσταση καθώς γνωρίζουμε ότι ο κ. Αδραχτάς διαβάζει το Φιλιατρά News και σίγουρα θα πρέπει και ο ίδιος να μας δώσει την δική του θέση - απάντηση στα παράπονα των κατοίκων του χωριού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.