Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Θέρμανση με φυσικό αέριο χωρίς ούτε ένα ευρώ πάγιο για τα κοινόχρηστα

Θα εξαιρούνται από τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας που αφορούν στη θέρμανση όσοι έχουν τοποθετήσει σύστημα φυσικού αερίου αλλά και εκείνοι που πρόκειται να το κάνουν.

Αυτό προβλέπει η .....

ρύθμιση που αναμένεται να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου.

Με τη ρύθμιση καταργείται η υποχρέωση για έγκριση από την πλειοψηφία της γενικής συνέλευσης της πολυκατοικίας για την αυτόνομη σύνδεση με φυσικό αέριο διαμερισμάτων σε πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση, ανεξαρτήτως καυσίμου (πετρελαίου ή φυσικού αερίου).

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερο Τύπο το κόστος εγκατάστασης κυμαίνεται από τα 600 ευρώ μέχρι και τα 1.500 ανάλογα με την ποιότητα της εγκατάστασης, αλλά η απόσβεση θεωρείται ότι γίνεται πολύ γρήγορα και ουσιαστικά οι καταναλωτές σε σχέση με τη χρήση πετρελαίου δεν έχουν επιβάρυνση.

Η τιμή του φυσικού είναι κοντά στο 0,69 την στιγμή που το πετρέλαιο ξεκινάει για φέτος με τιμή κοντά στο 1,05. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες παγίδες όπως το ότι από φέτος προστίθεται μια επιβάρυνση περίπου 0,48 ευρώ για 1.000 κιλοβατώρες κατανάλωσης που ονομάζεται μοναδιαίο τέλος ασφαλείας και μπαίνει για να εξασφαλιστεί η ροή αερίου στη χώρα που θα έχει ένα συνολικό κόστος 9,8 εκατομμύρια ευρώ και θα επιβαρύνει κυρίως τα νοικοκυριά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.