Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Πρόωρες εκλογές (πιθανότατα) στις 22 Μαρτίου!

Η τραγική εικόνα που παρουσίασε η Βουλή κατά τη χθεσινή, πρώτη ημέρα συζήτησης για τη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, σε συνδυασμό με την αρνητική στάση του ΚΚΕ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Δημοκρατικής Αριστεράς διαμορφώνουν σκηνικό πρόωρων εκλογών τον Μάρτιο του 2015.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο .....

ήταν διάχυτη η αίσθηση ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαμορφωθεί πλειοψηφία 180 βουλευτών στην παρούσα Βουλή, ώστε να αποτραπεί η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, λόγω αδυναμίας εκλογής του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Στο δε ΠΑΣΟΚ, η εσωκομματική κατάσταση είναι εκρηκτική, με την ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου να αμφισβητείται ευθέως, και να μην αποκλείεται μια “επιθετική” από την πλευρά των παπανδρεϊκών, ακόμη και εντός των επόμενων εβδομάδων.

Με τις πρόωρες εκλογές λοιπόν να φαντάζουν πιο πιθανές από ποτέ, και να προσδιορίζονται για τον Μάρτιο, αμέσως μετά την έναρξη της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, η ημερομηνία που έχει πέσει στο τραπέζι, είναι αυτή της Κυριακής 22 Μαρτίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.