Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014

Δήμος Τριφυλίας: Εκλογή μελών προεδρείου και ορισμός μελών σε επιτροπές. [ Φωτό και Video ]

Η νέα δημοτική αρχή ξεκίνησε, και χθες το πρωί της Κυριακής στην πρώτη της πανηγυρική συνεδρίαση εξέλεξε το προεδρείο και τα μέλη επιτροπών όπως Οικονομικής Επιτροπής, Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ.

Στην πρώτη του ......

ομιλία ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας καλωσόρισε τους δημοτικούς συμβούλους τω παρατάξεων και ευχήθηκε να συνεργαστούν για το καλό της κοινωνίας.
Τόνισε οτι ο καθένας πήρε τον ρόλο που του ανέθεσαν οι πολίτες της Τριφυλίας και έκανε λόγο για ξεκάθαρο αποτέλεσμα.

Από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας ο επικεφαλής της Στάθης Ανδρινόπουλος στον σύντομο λόγο του ευχήθηκε η δημοτική περίοδος να είναι θετική και καλή για όλους. Καλωσόρισε τους νέους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους που ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Είπε ότι θα συνεργαστεί με την δημοτική αρχή υπερψηφίζοντας όλα όσα κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση ενώ θα κρίνονται και θα κατατίθενται προτάσεις για όλες τις υπόλοιπες προτάσεις. Τελειώνοντας ο κ. Ανδρινόπουλος ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλους.

Σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας (ΡΑΚΙ) κ. Θεοδωρακόπουλου απηύθυνε ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Τάμοπασης έκανε λόγο για μια καλή συνεργασία. Ο δήμος έχει πάρα πολλά προβλήματα τα οποία πρέπει να μπουν σε μια βάση και θα πρέπει ο δήμος να ξεκινήσει δυναμικά.

Ο Επικεφαλής της λαΐκής Συσπείρωσης Σαράντος Κουκούμης μίλησε για τα προβλήματα που δημιούργησε ο Καλλικράτης εξυπηρετώντας τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
Δεσμεύτηκε να ασκήσει μια υπεύθυνη Λαΐκή αντιπολίτευση με βάση τα υπαρκτά προβλήματα των συνδημοτών μας.

Η Εκλογική διαδικασία

Όπως γράψαμε και στην προηγούμενη ανάρτηση μας, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε ο Γιάννης Καλκαβούρας

Αντιπρόεδρος μετά από 3 ψηφοφορίες αναδείχτηκε ο Δημήτρης Κουτσούλης από τη μείζονα Αντιπολίτευση.
Από το προεδρείο απουσιάζει εκπρόσωπος των ελασσόνων μειοψηφιών αφού όπως δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τάμπασης δεν είχαν προ-συνεδριάσει για να προτείνουν εκπρόσωπο. Ο Σαράντος Κουκούμης αρνήθηκε να συνεδριάσει με την πλευρά της ΡΑΚΙ, και έτσι ο προεδρεύων της συνεδρίασης Παναγιώτης τσ.ίγγανς εφαρμόζοντας τον νόμο είπε ότι σε αυτήν την περίπτωση την θέση θα καταλάβει υποψήιος από την πλειοψηία και προτάθηκλε από τον κ. κατσίβελα ο κ. Αδρακτάς.
Επιφυλάξεις για την ψηφοφορία για γραμματέα εξέφρασε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και γι’ αυτό δήλωσαν παρόντες αρνούμενοι ψήφου, θέση με την οποία συμφώνησε και ο Δημήτρης Τάμπασης από τη Ρ.Α.ΚΙ. ενώ ο Σαράντος Κουκούμης, όπως και σε όλες τις ψηφοφορίες, ψήφισε λευκό.
Έτσι Γραμματέας εξελέγη ο κ. Αδρακτάς.

Οι επιτροπές

Οικονομική Επιτροπή, τακτικά μέλη από Συμπολίτευση: Γιάννης Μερκούρης, Γιώργος Τσακανίκας, Θεόδωρος Τσαλαμανδρής και από Αντιπολίτευση: Ευστάθιος Ανδρινόπουλος και Ανδρεάς Στεργιόπουλος. Αναπληρωματικά από Συμπολίτευση: Αλέξανδρος Τζωρτζίνης, Βασίλειος Παπαθεοδοσίου και Αδρακτάς Ιωάννης και από Αντιπολίτευση: Σαράντος Κουκούμης και Γεώργιος Σκιαδάς.

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, τακτικά μέλη από Συμπολίτευση: Αναστάσιος Πούλος, Παναγιώτης Τσίγγανος, Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, Γιάννα Κωνσταντέλου και από Αντιπολίτευση: Σωτήρης Μπακούρος και Αλέξανδρος Κουτρουμπής. Αναπληρωματικά από Συμπολίτευση: Δημήτριος Σαρμαντζής, Μαρία Πανουσιοπούλου και Σπυρίδων Χρονόπουλος και από Αντιπολίτευση: Γεώργιος Ασημακόπουλος και Δημήτριος Τάμπασης.

Εκπρόσωποι στη γενική συνέλευση της ΠΕΔ από Συμπολίτευση: Δημήτριος Σαρμαντζής, Γεώργιος Τσακανίκας και Αναστάσιος Αδρακτάς και από Αντιπολίτευση: Ευστάθιος Ανδρινόπουλος και Σωτήρης Μπακούρος.

Απών ήταν ο επικεφαλής της Ρ.Α.ΚΙ. Γιώργος Θεοδωρακόπουλος.

Δείτε φωτογραφίες και Video


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.