Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Ηλικιωμένη διακομίστηκε στην Καλαμάτα, γιατί δεν είχε αίμα το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Εφιαλτική ήταν η προχθεσινή νύχτα για ηλικιωμένη γυναίκα από τους Γαργαλιάνους που χρειάστηκε ιατρικής φροντίδας και μεταγγίσεως αίματος λόγω χαμηλού αιματοκρίτη. Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τους Γαργαλιάνους στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Όμως, από εκεί, με συνοπτικές διαδικασίες, διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, επειδή, όπως είπαν οι γιατροί, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν είχε αίμα, το οποίο και εκτιμήθηκε ότι θα χρειαζόταν άμεσα η ηλικιωμένη.

Ευτυχώς, όπως πληροφορηθήκαμε, οι γιατροί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας .....

φρόντισαν την ηλικιωμένη και δε συντρέχει λόγος ανησυχίας για την υγεία της.
Το περιστατικό, ωστόσο, αναδεικνύει τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, με κορυφαίο – όπως και σε όλη τη χώρα άλλωστε – την έλλειψη σε φιάλες αίματος.

Από την άλλη, αποδεικνύεται και με αυτό το περιστατικό ότι, δυστυχώς, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, αντί να προσφέρει τις υπηρεσίες υγείας για τις οποίες υπάρχει και λειτουργεί, τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο φθίνει και έχει, όπως έχουν κατ’ επανάληψη τονίσει εργαζόμενοί του, καταστεί – για συμβάντα που φθάνουν σε αυτό – «σταθμός» διακομιδής σε άλλα νοσοκομεία, όπως της Καλαμάτας ή της Τρίπολης, πολλές φορές, δε, ακόμη και για περιστατικά τα οποία θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν στο ίδιο το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.

Αυτό έχει ως συνέπεια οι δείκτες λειτουργικότητας και αποδοτικότητάς του να «πέφτουν» και, παράλληλα, να «αυξάνουν» οι ψίθυροι για περαιτέρω συρρίκνωση (και υποβάθμιση) των υπηρεσιών του.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.