Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Φιλιατρά - Εμπορικός Σύλλογος. Ζήτησε την ίδρυση του Δημόσιου ΙΕΚ στα Φιλιατρά

Η διεκδίκηση του να γίνει το Δημόσιο ΙΕΚ Τριφυλίας στα Φιλιατρά τέθηκε χθες το βράδυ σε συγκέντρωση που είχε οργανώσει ο Εμπορικός και Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημοτικού καταστήματος Φιλιατρών.

Παρόντες στην ......

συγκέντρωση ήταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοί του Δήμου Τριφυλίας Βασίλης Παπαθεοδοσίου, Ανδρέας Στεργιόπουλος, Γιώργος Ασημακόπουλος, Δημήτρης Τάμπασης Σαράντος Κουκούμης, οι τοπικοί σύμβουλοι των Φιλιατρών Γιώργος Κωτσάκης, Ρούλα Μαρκούλια, Γιάννης Γριβοκωστόπουλος.
Από τον Αγροτικό Σύλλογο, παρόν την συγκέντρωση ήταν ο Τέλης Καναβός.

Στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σταμάτης Τσίγγανος είπε ότι η πόλη των Φιλιατρών εδώ και 40 χρόνια αδικείται συνεχώς με αποφάσεις υπέρ της Κυπαρισσίας που λαμβάνονται με διάφορες μεθοδεύσεις. Αυτό πλέον δεν μπορεί να είναι ανεκτό όχι μόνο από εμάς αλλά και από κανέναν μας.

Αναφέρθηκε στο Ιστορικό για την δημιουργία του Δημοσίου ΙΕΚ λέγοντας ότι το υπουργείο ενέκρινε το αίτημα για την δημιουργία του ΙΕΚ και η προηγούμενη δημοτική αρχή εντέχνως άφησε το θέμα χωρίς απόφαση μέχρι την τελευταία στιγμή στις 25 Αυγούστου όπου το υπουργείο ζήτησε επειγόντως να οριστεί η έδρα του ΙΕΚ.
Αφου ο Δήμος δεν βρήκε περίπου 4.000 ευρω για κάγκελα στα πίσω παράθυρα και έτσι ο Διευθυντής του ΙΕΚ κ. Γιώργος Νικολόπουλος πιεζόμενος να διαλέξει ανάμεσα στο ΤΕΕ Κυπαρισσίας και το λύκειο Φιλιατρών για έδρα.
Αποφάνθηκε ότι ο χώρος του παλιού λυκείου ήταν ακατάλληλος –λόγω της εικόνας εγκατάλειψης που το άφησε η προηγούμενη δημοτική αρχή- και έτσι επιλέχθηκε το ΤΕΕ Κυπαρισσίας.
Ουδείς σκέφτηκε ότι υπάρχει και το λύκειο και το Γυμνάσιο όπου οι διευθυντές δίνουν αίθουσες και γραφεία για να στεγαστεί το ΙΕΚ και λαμβανομένου υπ όψιν ότι τα μαθήματα στο ΙΕΚ θα γίνονται απόγευμα τα δύο κτήρια είναι διαθέσιμα.

Αν και το θέμα έπρεπε να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο εν τούτοις το θέμα δεν οδηγήθηκε ποτέ εκεί και με απόφαση του ο Πρώην Δήμαρχος Κώστας Κόλλιας σε έγγραφο του προς το υπουργείο δήλωσε προσωρινή έδρα το ΤΕΕ Κυπαρισσίας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών μαζί με δυο τρείς δημοτικούς Συμβούλους συναντήθηκαν με τον τωρινό δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα όπου του έθεσαν το θέμα και ο κ. Κατσίβελας δεσμεύτηκε η απόφαση που θα παρθεί για την έδρα του ΙΕΚ θα παρθεί από το τωρινό Δημοτικό Συμβούλιο και ξεκαθάρισε ότι το έγγραφο που είχε στείλει ο πρώην Δήμαρχος ήταν προσωρινό.

Ο Κώστας Σαρμαντζής, είπε ότι το ΙΕΚ μπορεί να λειτουργήσει προσωρινά είτε στο Γυμνάσιο είτε στο Λύκειο αλλά εντέχνως δόθηκε το δίλημμα ανάμεσα στο Παλιό Λύκειο Φιλιατρών και το ΤΕΕ.
Και αναρωτήθηκε. Εμείς είμαστε πιο έξυπνοι που έχουμε άλλες δυο προτάσεις??

Υπήρξαν διάφορες τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων και αποφασίστηκε να βγει ένα ψήφισμα με το οποίο θα ζητείται ένα έκτακτο δημοτικό Συμβούλιο γι αυτό το θέμα ώστε να παρθεί απόφαση η οποία θα υποβληθεί στον Υπουργείο για την μόνιμη στέγαση του Δημόσιου ΙΕΚ.

Η Κάμερα του Φιλιατρά News βρέθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος Φιλιατρών όπου καταγράψαμε όλες τις απόψεις και σας τις μεταφέρουμε μέσω του παρακάτω Video


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.