Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Οι δικαιούχοι εποχικού επιδόματος ΟΑΕΔ

Από την 1η Οκτωβρίου ξεκινά και θα διαρκέσει έως την 1η Δεκεμβρίου η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων (εκτός ΚΕΠ) για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος του ΟΑΕΔ ύψους 458,15 έως 916,30 ευρώ σε εποχιακά εργαζόμενους.

Τα εποχιακά επιδόματα .....

θα συμψηφίζονται, ωστόσο, με τα ποσά του επιδόματος ανεργίας που λαμβάνουν οι δικαιούχοι (πλην των οικοδόμων) καθώς και με εκπαιδευτικά επιδόματα.



Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο ΟΑΕΔ, η πίστωση του επιδόματος θα ολοκληρώνεται μετά την πάροδο 15 εργάσιμων ημερών από την έγκριση της αίτησης. Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται και οι συνταξιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι και την 10η Σεπτεμβρίου 2014, ασκούσαν τον προηγούμενο χρόνο ένα από τα επαγγέλματα για τα οποία προβλέπεται η καταβολή του εποχιακού επιδόματος υπό την προϋπόθεση ότι η σύνταξη (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (486,84 ευρώ).

Το επίδομα δεν θα καταβάλλεται σε όσους λαμβάνουν τακτικό επίδομα ανεργίας κατά τον χρόνο καταβολής του βοηθήματος και σε όσους συμμετέχουν σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ και λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα. Στην περίπτωση που η τακτική επιδότηση ανεργίας εμπίπτει στην περίοδο καταβολής του βοηθήματος (10/9 - 30/11), το εποχικό βοήθημα συμψηφίζεται με το αντίστοιχο ποσό της τακτικής ανεργίας (μόνο οι οικοδόμοι μπορούν να εισπράττουν παράλληλα τα δύο επιδόματα).

Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.