Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Κυπαρισσία: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας [ VIDEO ]

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης για αρκετούς συμβούλους πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας με Δήμαρχο τον Κώστα Κόλλια.
Η συγκινησιακή φόρτιση υπήρξε κυρίως από τους απεςρχόμενους Δημοτικούς Συμβούλους που για τον οποιονδήποτε λόγο δεν θα συνεχίσουν στην νέα σύνθεση του Δήμοτικού Συμβουλίου που αναλαμβάνει από την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014.

Το Φιλιατρά News βρέθηκε στην αυλαία της παρούσας Δημοτικής .......

Αρχής. Η αίθουσα συνεδριάσεων φιλοξένησε αρκετό κόσμο που θέλησε να παρακολουθήσει την τελευταία συνεδρίαση.
Το παρόν έδωσε και ο Νέος Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, ενω σως συνήθως απουσίαζε ο επικεαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σωτηρόπουλος.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο απερχόμενος πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Μπασδάνης είπε ότι μια πορεία τριάμισι χρόνων έφτασε στο τέλος της. Ευχαρίστησε όλους για την συνεργασία τους και επεσήμανε ότι σε όλη την διάρκεια αυτής της πορείας και ειδικά στο διάστημα στο οποίο είχε την προεδρία του Συμβουλίου προσπάθησε να διασφαλίσει τον διάλογο, και πολλές φορές ακόμα και κατα παράβαση των κανονισμών προκειμένου να καταγράφουν με τον καλύτερο τρόπο οι απόψεις όλων των συμβούλων.
Ευχαρίστησε Δημοσιογράφους που ανελλιπώς κάλυψαν τα δρώμενα του δημοτικού συμβουλίου δίνοντας με τον καλύτερο τρόπο την πολιτική ουσία που πράξαμε αυτά τα χρόνια.
Ευχαρίστησε τους Blogger που ανελλιπώς έδιναν το παρόν στα Δημοτικά συμβούλια καταγράοντας και μεταδίδοντας πολλές ειδήσεις από τις συνεδριάσεις. οι οποίοι όπως είπε έχουν καταλάβει ένα σημαντικό κομμάτι της επικοινωνίας που μέχρι τώρα είχαν επιφορτιστεί μόνο οι δημοσιογράφοι.
Ευχαρίστησε τους υπαλλήλους που πέρασαν από το γραφείο του Προέδρου για την συνεργασία που είχαν αυτά τα τριάμισι χρόνια.

Τέλος ευχαρίστησε κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά τον ίδιο τον Δήμαρχο Κώστα Κόλλια.

Ακούστε τι είπε ο απερχόμενος πλέον Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης ΜπασδάνηςΑμέσως τον λόγο πήρε ο απερχόμενος Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στο τι έγινε και επανέλαβε ότι την 1η Ιανουαρίου που παρέλαβαν τον νέο δήμο δεν υπήρχε κανένας να τους υποδεχτεί και να τον ενημερώσει γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε δήμος Τριφυλίας.
Επεσήμανε ότι ο Δήμος είχε χρέη περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ και στην τριετία καταφέραμε να μειωθεί το υπέρογκο αυτό ποσό στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ακούστε την αποχαιρετιστήρια ομιλία του απερχόμενου Δημάρχου Κώστα Κόλλια.Από την πλευρά του ο εκτελών χρέη επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Σωτήρης Μπακούρος, αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον Κώστα Κόλλια στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 1986 και το κλίμα που επικρατούσε τότε και που φυσικά σήμερα έχει αλλάξει κατά πολύ το όλο σκηνικό και έφτασε στο σήμερα με την συνεργασία τους στο παρόν δημοτικό συμβούλιο.
Εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την ορκωμοσία της Δευτέρας που δεν μπόρεσε να απευθύνει χαιρετισμό και η αντιπολίτευση.
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι έγινε εποικοδομητική αντιπολίτευση και ευχαρίστησε για την συνεργασία όλους τους δημοτικούς συμβούλους.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε σε γενικές γραμμές και ο επικεφαλής της Ελάσσονος αντιπολίτευσης Σαράντος Κουκούμης.

Δείτε τι είπαν Μπακούρος και ΚουκούμηςΟ απερχόμενος σύμβουλος Παναγιώτης Σουρέτης εμφανώς συγκινημένος είπε ότι αισθάνεται κερδισμένος και μόνο από το κομμάτι των γνωριμιών με τους οποίους έγινε φίλος.
Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κώστα Κόλλια για την συνεργασία τους και την εμπιστοσύνη του ενω δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον νέο δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα που τον συμεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο του στις τελευταίες εκλογές.

Ακούστε τι είπε ο Παναγιώτης Σουρέτης.Ο Πρώην Αντιδήμαρχος και στο νέο Δημοτικό συμβούλιο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Ανδρινόπουλος είπε ευχήθηκε υγεία και ευτυχία στην οικογένεια του απερχόμενου δημάρχου.
Ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους τους στο Δημοτικό Συμβούλιο για την συνεργασία τυς καθώς και τους υπαλλήλους για την βοήθεια που του προσέφεραν.
Τελευταία άφησε τα ΜΜΕ όπου όπως είπε με μέσα από την κριτική γίνεσαι καλύτερος.

Ακουστε τι είπε ο κ. ΑνδρινόπουλοςΗ απερχόμενη Δημοτική Σύμβουλος Βιβή Παντελάκη ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που της έδειξε δίνοντας της να διαχειριστεί ένα κομμάτι από το οποίο η ίδια προέρχεται δηλαδή τον πολιτισμό και επεσήμανε ότι η Τριφυλία έχει ένα πολύ μεγάλο δυναμικό στον πολιτισμό. και απευθυνόμενη στον νέο Δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα του είπε ότι θέτει τον εαυτό της στην διάθεση του για να υπηρετήσει όποιο πόστο εκείνος θελήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της.

Στην αντίθετη όχθη κινήθηκε ο απερχόμενος Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Κατσαργύρης ο οποίος είπε ότ το όλο μοντέλο διοίκησης Κόλλια ήταν λάθος και έκανε σκληρη κριτική στην απερχόμενη Δημοτική αρχή1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.