Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

Παιδικοί σταθμοί: Ξεκινάει η διαδικασία για την επιλογή 68.000 παιδιών – Τι θα προβλέπει η προκήρυξη

Την κάλυψη αντίστοιχου αριθμού με πέρυσι για τους παιδικούς σταθμούς, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η διαδικασία για την επιλογή κατά προτεραιότητα 60.000 παιδιών θα ξεκινήσει με την υπογραφή της σχετικής προκήρυξης τις επόμενες μέρες.

Επιχειρώντας να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που έχουν ......

δημιουργηθεί ο κ. Κεγκέρογλου υποστήριξε ότι φέτος «68.000 παιδιά οικονομικά αδύνατων οικογενειών θα πάρουν εισιτήριο για τους Παιδικούς και Βρεφικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμΕΑ χωρίς οικονομική συμμετοχή». Να σημειωθεί ότι πέρυσι είχαν ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανήλθε σε 182 εκ. ευρώ και καλύφθηκαν 70.678 θέσεις παιδιών, ενώ για φέτος η ΚΕΔΕ ζητάει 250 εκατ. ευρώ, καθώς υποστηρίζει ότι οι αιτήσεις θα ξεπεράσουν τις 100.000.

Στο υπουργείο Εργασίας ελπίζουν «πιθανοί πρόσθετοι πόροι από άλλα Υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης από πρόγραμμα χορηγιών, θα αυξήσει τον αριθμό των 68.000 παιδιών».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό:

· Τα Κριτήρια Μοριοδότησης για την κατάταξη των δικαιούχων θα είναι ανεργία, εργασία, κοινωνικά (Αριθμός τέκνων, μονογονεϊκές, ΑμΕΑ κλπ.) και εισοδηματικά.

-Η κατανομή των παιδιών ανά περιφέρεια θα γίνει με την προκήρυξη.

Μάλιστα, ο κ.Κεγκέρογλου ευχαρίστησε το νέο υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων.

Πάντως, ο κ. Κεγκέρογλου άφησε να εννοηθεί ότι θα μειωθεί το ποσό που χορηγείται μέσω της επιταγής εισόδου (voucher) από 2.500 ευρώ που είναι σήμερα στα 2.300 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ ζητάει να δίνονται συμβολικά δίδακτρα ύψους 30 έως 50 ευρώ το μήνα, ακόμη και από άνεργους , ενώ πριν μερικές ημέρες ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, υποστήριξε ότι μόνο με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς θα μπορέσουν αυτοί να λειτουργήσουν κανονικά.