Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Καλλικράτης: Νέες αλλαγές στο Νομοσχέδιο προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών

Για νέες τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη» δεσμεύθηκε μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Μεταξύ των αλλαγών .....

που ζητούν τα κόμματα είναι ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Πολίτη, για τον οποίο ζητήθηκε να μην επιλέγεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση αλλά από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, οι τετράμηνες συμβάσεις για έκτακτες καταστάσεις, η εκχώρηση των ανταποδοτικών τελών και η διάταξη που προβλέπει να μην τίθενται σε αυτόματη αργία δήμαρχοι αν δεν τελεσιδικήσει η υπόθεση τους στη δικαιοσύνη αλλά και για τα άρθρα 16, που αφορά τη δυνατότητα μετακίνησης υπαλλήλων των ΟΤΑ αλλά εξαιρεί τα ΚΕΠ και 53 που επιβάλλει υψηλά πρόστιμα.

«Με το νομοσχέδιο αποκαθιστούμε δυσλειτουργίες, αίρουμε προσχώματα, ενεργοποιούμε τον Ελεγκτή Νομιμότητας και τον Συμπαραστάτη του Δημότη, επεκτείνουμε το «πόθεν έσχες», εξασφαλίζουμε το απαραίτητο προσωπικό για έκτακτες ανάγκες», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης. Παράλληλα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη μείωση των προστίμων και στη δυνατότητα καταβολής μέχρι 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε δήμους.

Χθες ο κ. Μιχελάκης κατέθεσε σειρά τροποποιήεων μεταξύ των οποίων και η διάταξη για τα θύματα πολέμου, τα οποία εφόσον έχουν αναπηρία πάνω από 67%, τους δίνει τη δυνατότητα να μεταβιβάσουν την άδεια περιπτέρου στο ανήλικο παιδί τους ή στη σύζυγό τους.

«Αν πάμε σε τετράμηνες συμβάσεις θα εξαιρέσουμε μεγάλη περιοχή του Δημοσίου από το ΑΣΕΠ. Αυτό σήμερα για την πατρίδα μας θα ήταν εγκληματικό, και θα έχει τεράστιες ευθύνες γι’ αυτό η κυβέρνηση, και δεν θα έχει καμία δικαιολογία» τόνισε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ντόλιος.

Aftodioikisi.gr