Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

Φιλιατρά; Ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση στις Αυτοδιοικητικές εκλογές ζήτησε ο Νίκος Γόντικας.


Στην καφετέρια «Γαλαξίας» στα Φιλιατρά βρέθηκε και μίλησε σήμερα το μεσημέρι ο Νίκος Γόντικας, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την Λαϊκή Συσπείρωση που στηρίζει το ΚΚΕ.
Στη συγκέντρωση χαιρέτησε και ο Σαράντος Κουκούμης, υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Αφού χαιρέτησε τους αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών, επισήμανε ......

τις μεγάλες δυσκολίες που έχουν λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής, των χαμηλών τιμών, της βαριάς φορολογίας και των χαρατσιών, τόνισε ότι η Περιφέρεια δεν πήρε κανένα μέτρο για την ενίσχυσή τους τα τελευταία χρόνια. Εξάγγειλε και υλοποίησε μόνο μέτρα υπέρ των μεγάλων επιχειρηματιών και καπιταλιστών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Στηρίξανε και συγκροτήσανε την Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη Πελοποννήσου ΑΕ όπου βάλανε τους επιχειρηματίες, τον λύκο δηλαδή, να φιλάει τα πρόβατα τους αγροτοκτηνοτρόφους και δημιούργησαν τον σύνδεσμο εξαγωγέων Πελοποννήσου.

Επισήμανε ότι ο αγώνας αυτός των μικρομεσαίων παραγωγών, υπονομεύθηκε από την πρώτη στιγμή. Από τα κόμματα της κυβέρνησης τα οποία επιχείρησαν να τους συκοφαντήσουν και να τους τρομοκρατήσουν, από τα κεντρικά ΜΜΕ, που έσπαγαν την σιωπή τους γύρω από τον αγώνα αυτόν μόνο για να τον συκοφαντήσουν, αλλά και από τα "απομεινάρια" της ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΓΕΣΑΣΕ και της ΣΥΔΑΣΕ που έστησαν "αντιμπλόκα" για να υπονομεύσουν και να πλαγιοκοπήσουν την πάλη τους.

Οι κυβερνητικοί αγροτοσυνδικαλιστές, μαζί με τους συνδικαλιστές αγροτοπατέρες του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους χρυσαυγίτες, φόρεσαν την κουκούλα του ανεξάρτητου και ακομμάτιστου για να ψαρέψουν σε θολά νερά. Είναι αυτοί που, επί 33 χρόνια, σκάβουν τον λάκκο για να θάψουν τους μικρομεσαίους αγρότες. Γι' αυτό τους αγκάλιασε και τους συνεχάρη ο κύριος Τατούλης στην συνάντηση που είχαν στην Περιφέρεια. Γι' αυτό στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν το ψήφισμα των εργατοπατέρων.

Προβάλλουν διαφορετικά αιτήματα, που είναι γενικόλογα, δεν προστατεύουν την επιβίωση των μικρών και μεσαίων αγροτών, δεν συγκρούονται με την ΚΑΠ της ΕΕ που τους καταστρέφει, γι' αυτό επικεντρώνονται στο φορολογικό και μόνο. Κάνανε ξεχωριστές συναντήσεις με την κυβέρνηση και τα κόμματα. Στηρίζουν επί της ουσίας την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Όσο για την διέξοδο που προτείνουνε, δεν είναι άλλο από το νέο τοπίο που επιδιώκουν να διαμορφώσουν ΕΕ-κυβέρνηση, ενισχύοντας με διάφορα μέσα τους αγροτοκαπιταλιστές και επιβαρύνοντας με δυσβάσταχτα(φορολογικά και άλλα) μέτρα τους μικρούς. Τα "αγροτο-βιομηχανικά συμπλέγματα παραγωγής- μεταποίησης και εμπορίας των τροφίμων" που αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο του καπιταλισμού και στις συνθήκες της αγοράς, είναι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, με καθετοποιημένη δομή, όπως αυτές που ξεφυτρώνουν σήμερα σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, απ' όπου εξαφανίζονται παραδοσιακές καλλιέργειες και η παραγωγή περνάει σε λιγότερα χέρια. Αυτή η θέση, τόνισε, εχθρεύεται αντικειμενικά τα πραγματικά συμφέροντα των μικρών και μεσαίων αγροτών.

Τόνισε ότι αν δεν παλέψουν για την ανατροπή αυτής της αγροκτόνας πολιτικής, το ξεκλήρισμα και η χρεοκοπία των μικρομεσαίων αγροτών είναι δεδομένα.
Πρόσθεσε πως πλέον γίνεται κατανοητό ότι μόνος δρόμος είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής, ο αγώνας για μια άλλη αγροτική πολιτική προς όφελος των μικρομεσαίων αγροτών, των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Μία αγροτική πολιτική που θα στηριχθεί στις μεγάλες κοινωνικοποιημένες μονάδες, στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς που θα εξασφαλίσουν αξιοπρεπές εισόδημα στους αγρότες και θα αναζωογονήσουν την ύπαιθρο.

Τέλος, κάλεσε τους μικρομεσαίους αγρότες στις εκλογές του Μάη να στείλουν μήνυμα καταδίκης σε όσους στήριξαν στην καταστροφική πολιτική που τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα, ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, στις περιφέρειες και τους δήμους.