Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

«Θέλω βελούδινο διαζύγιο» είπε ο Π. Τατούλης σε Αλευρά, Πουλά, Δέδε και Πουλοκέφαλο

«Θεωρώ δεδομένες τις παραιτήσεις σας και θέλω ένα βελούδινο διαζύγιο». Με αυτές τις κουβέντες το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, έδωσε και επίσημα τέλος στη συνεργασία του με τους αντιδρώντες αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, Κορινθίας Γιώργο Δέδε, το θεματικό Ανδρέα Πουλά και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργο Πουλοκέφαλο.

Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι η απαίτηση του κ. Τατούλη θα ........

εισακουσθεί, ενώ ερωτώμενος χθες από το «Θάρρος» ο κ. Αλευράς απάντησε: «Είναι μια εσωτερική διαδικασία, είπαμε ό,τι είπαμε και ο καθένας κατέθεσε τις απόψεις του. Δεν αλλάζει τίποτα».

Η τελευταία, μάλιστα, πρόταση θα μπορούσε να ερμηνευθεί ότι ο κ. Αλευράς δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί. Άλλωστε, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας επισήμανε στον περιφερειάρχη ότι η θητεία του τελειώνει τον Αύγουστο.

Αντιδράσεις

Κατά τη συνεδρίαση το απόγευμα της Δευτέρας, ο κ. Τατούλης, απευθυνόμενος στους αντιπεριφερειάρχες και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, τους είπε ότι σέβεται τις απόψεις τους περί Κεντροαριστεράς, αλλά πλέον δεν μπορεί να είναι αντιπεριφερειάρχες και οφείλουν να το σεβαστούν αυτό. Επίσης, τους ενημέρωσε ότι καιρό τώρα παρακολουθεί τις κινήσεις τους και τις επαφές τους με τα κόμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ανδρέας Πουλάς, παίρνοντας το λόγο, είπε ότι παραιτείται, ενώ ο κ. Δέδες ανέφερε ότι η συζήτηση αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα, θα τα εξετάσει και σε 2-3 ημέρες θα δώσει την απάντησή του.
Από την πλευρά του, ο κ. Πουλοκέφαλος είπε ότι δε συμφωνεί με τη στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία και σε ό,τι αφορά την παραίτηση, ο ίδιος θα αποφασίσει το πότε.

Τέλος, ο κ. Αλευράς παρατήρησε ότι η θητεία του λήγει τον Αύγουστο, αφήνοντας εμμέσως να εννοηθεί, αν συνδυασθεί και με τη δήλωση που έκανε χθες στο «Θάρρος», πως δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αν οι αντιπεριφερειάρχες παραιτηθούν, δεν παραμένουν ως απλοί σύμβουλοι, καθώς οι θέσεις τους έχουν ήδη καλυφθεί από τους αντικαταστάτες τους.

Θάρρος