Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Φιλιατρά: Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους [ Φωτογραφίες και Video ]

Με λαμπρότητα και κατάνυξη και παρουσία χιλιάδων πιστών ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο των Φιλιατρών Άγιο Χαράλαμπο και με κορύφωμα την λιτανεία της ιερής εικόνας και των τιμίων λειψάνων του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και την δοξολογία στην κεντρική πλατεία.

Οι πιστοί που από......

νωρίς είχαν κατακλύσει τον ιερό ναό, περίμεναν με υπομονή την είσοδο τους για να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα.

Παρόντες στην δοξολογία ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος, ο Βουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο πολιτευτής της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλης, ο Βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας Γιώργος Μπακούρος, η αναπληρωτής Γραμματέας και Υπεύθυνη Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ Αντωνία Μπούζα - Κωνσταντέλου, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Πούλος, Ανδριονόπουλος, Φλιντίσης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Μπασδάνης και ο Πρόεδρος του Νομικού προσώπου Ζαχαρίας Κανελλόπουλος Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας, Εκπρόσωποι σωμάτων Ασφαλείας της Μεσσηνίας, όπως ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ο Διοικητής της Τροχαίας κ. Παρασκευόπουλος και ενώ το παρών έδωσαν εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Η λιτάνευση της Ιερής εικόνας και Τιμίων Λειψάνων πραγματοποιήθηκε λίγα λεπτά με τα τις 11 το πρωί όπου συνοδεία των Τριών Φιλαρμονικών (Φιλιατρών Γαργαλιάνων και Κυπαρισσίας) και μαθητών όλων των σχολείων της πόλης κατέληξε στην κεντρική πλατεία Καποδίστρια.

Ακολούθησε μια μικρή δεξίωση στο Δημοτικό κατάστημα των Φιλιατρών όπου ανταλλάχθηκαν ευχές από τους επισήμους.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν ο Γενικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος είπε ότι με τα Φιλιατρά τον συνδέουν πάρα πολλές φιλίες μέσω της εφορίας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας είπε ότι είναι μια λαμπερή και λαμπρή μέρα για τα Φιλιατρά και τον Δήμο Τριφυλίας αλλά και όλη την περιοχή. Ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν στον εορτασμό και Ευχήθηκε Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες και εορτάζουσες.

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Ιωάννης Λαμπρόπουλος αρκέστηκε μόνο στις ευχές χωρίς να προβεί σε κάποια πολιτική δήλωση.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ευχήθηκε σε όλους τους Φιλιατρινούς χρόνια πολλά και ευχήθηκε ο τόπος α βγει από την κρίση. Ζήτησε από τους πολίτες να κλείνουν τα αφτιά σε αυτούς που κοιτάζουν ιδιοτελώς το μέλλον της χώρας. Σε αυτούς που δεν τους ενδιαφέρει το μέλλον της χώρας.
Για το λιμάνι της κυπαρισσίας είπε ότι είναι στη φάση της αξιολόγησης και ότι σε 10 μέρες θα ενταχθεί.
Μια άλλη προεκλογική δέσμευση είανι η δημιουργία; του μεγάλου Αλιευτικού καταφυγίου στη Μαραθούπολη.
Την Πέμπτη υποβάλλεται ο φάκελος και το έργο θα ενταχθεί με προϋπολογισμό 6 εκατομμυρίων ευρώ.
Για το Ρωμανός - Γαργαλιάνοι είναι ένα έργο σε διαδικασία ένταξης. με προϋπολογισμό πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ.
Απάντησε σε όσους τον κατηγορούν οτι το περιφερειακό συμβούλιο έχει εξελιχθεί σε περιφερειακό συμβούλιο Μεσσηνίας λέγοντας ότι η Μεσσηνία είναι η Πύλη της οικονομίας της Νέας Πελοποννήσου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, είπε ότι ήρθαν προσκυνητές για την μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους και ευχήθηκε χρόνια Πολλά σε όλους.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου είπε ότι είναι μια μεγάλη μέρα για τα Φιλιατρά και με ευλάβεια παρακολουθήσαμε την λειτουργία και την λιτανεία. Ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά και είπε ότι ο Ελληνισμός και η ορθοδοξία σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε δίνει σε όλους δύναμη με ψηλά το κεφάλι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα.
Σε ερώτηση που της τέθηκε για τον τουρισμό και την πρόσφατη επίσκεψη της στην Τουρκία είπε ότι γυρίζουμε πολυ ικανοποιημένοι από όσους συμμετείχαν στην έκθεση. Το brand Μυθική Πελοπόννησος έχει αρχίσει να γίνεται ανταγωνιστικός προορισμός.
Σε λίγες μέρες θα είμαστε Στοκχόλμη όπου θα υπάρξει μια έκθεση για την Ελλαδα μόνο. Οι δυο μέρες θα είναι αφιερωμένες στην Πελοπόννησο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Πελοπόννησος θα μαγέψει και την Σουηδία.
Για την Τριφυλία είπε ότι υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Δείτε φωτογραφίες και Video από τις σημερινές εκδηλώσεις.