Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Τρίπολης – Καλαμάτας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα σε τμήμα της Ε. Ο. Τρίπολης – Καλαμάτας (περιοχή Τ. Κ. Δερβενίου), λόγω πρόσφατης φθοράς (καθίζηση – υποχώρηση ασφαλτοτάπητα) οδοστρώματος θα εφαρμωστούν από την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε η διακοπή της..........

κυκλοφορίας των οχημάτων θα γίνει από την Χιλιομετρική Θέση 52,500 μέχρι και την Χιλιομετρική Θέση 56,000 της Ε. Ο. Τρίπολης – Καλαμάτας (μετά την Τ. Κ. Δερβενίου μέχρι όρια με το Νομό Μεσσηνίας), με σκοπό την πρόληψη ατυχημάτων, λόγω φθοράς που έχει υποστεί το οδόστρωμα στην χ/θ 54,100 της παραπάνω Ε. Ο. και στο ρεύμα της οδού προς Καλαμάτα (καθίζηση και υποχώρηση ασφαλτοτάπητα σε μήκος 39.5 μέτρων, βάθους 1 μέτρου και πλάτους 4 μέτρων περίπου )

► Η παραπάνω κυκλοφοριακή ρύθμιση θα διαρκέσει, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης του ο-δοστρώματος.
► Η κυκλοφορία των οχημάτων προς Καλαμάτα, θα διεξάγεται μέσω του Αυτοκινητόδρομου: Κόρινθος – Τρίπολης – Καλαμάτας.

Η διακοπή της κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται υπό τις κατωτέρω προϋποθέσεις :
- Η Δ-νση Τεχνικών Έργων Π. Ε. Πελοποννήσου και το Α. Τ. Μεγαλόπολης, υποχρεούται καθόλη τη διάρκεια διακοπής της κυκλοφορίας, να τοποθετούν και συντηρούν την κατάλληλη οδική σήμανση, με σκοπό την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων, σύμφωνα με το άρθρο 9 και 10 του Ν.2696/99 (Κ.Ο.Κ.)
- Επίσης να τοποθετηθεί κατάλληλη οδική σήμανση στη διασταύρωση των Παραδεισίων (επί της παραπάνω οδού), έτσι ώστε οι χρησιμοποιούντες την παραπάνω οδό με τελικό προορισμό την Καλαμάτα, να εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, καθότι η κυκλοφορία των οχημάτων προς Καλαμάτα, θα διακόπτεται μετά την Τ. Κ. Δερβενίου.

Οι παραβάτες της παρούσας, η εκτέλεση της οποίας ανατίθεται στους αστυνομικούς, τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ( Ν. 2696/1999 ΦΕΚ 57- Α’), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.