Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Ρεκόρ πωλήσεων για την καπνοβιομηχανία “Καρέλια”

Ιδιαίτερα επιτυχής για την καπνοβιομηχανία Καρέλια είναι η χρονιά που φεύγει σε λίγες ώρες, αφού όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της «ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε.» Ανδρέας Καρέλιας, στην ετήσια γιορτή για την κοπή της βασιλόπιτας, «η εταιρεία μας για μια ακόμη φορά κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό της».

Η καπνοβιομηχανία, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Καρέλιας, αύξησε.......

συνολικά τις πωλήσεις της το 2013 σε ποσοστό 8%, φτάνοντας τα 16,8 δισ. τσιγάρα, με τα 14,6 δισ. από αυτά, να πωλούνται στο εξωτερικό, καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων.

Παράλληλα το 2013 έκανε επενδύσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ με σκοπό την αύξηση της παραγωγικότητας και την περαιτέρω τόνωση των εξαγωγών κι έχει προγραμματίσει πρόσθετες επενδύσεις 1,9 εκατ. ευρώ για τις αρχές του νέου έτους, ενώ αύξησε τις θέσεις εργασίας σε ποσοστό κοντά στο 8%. Επιπλέον, πέραν των φόρων εισέφερε στην οικονομία 170 εκατ. ευρώ σε συνάλλαγμα από τις πωλήσεις στο εξωτερικό.

Η κερδοφορία της καπνοβιομηχανίας αναμένεται να φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο οποίος ανακοίνωσε έκτακτες παροχές προς τους εργαζόμενους που αγγίζουν τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Υπογράμμισε δε, ότι η μεγάλη αύξηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων, αλλά και του χύμα καπνού είναι αποτέλεσμα της υπερβολικής φορολόγησης τόσο των οικονομικών τσιγάρων αλλά και της τεράστιας αύξησης φορολογίας του καπνού για τα στριφτά και πρόσθεσε πως, «πρέπει άμεσα να μειωθούν οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης, όχι για την δική μας ευμάρεια, αλλά για την ομαλοποίηση της αγοράς και την αύξηση των δημοσίων εσόδων».

Υστερόγραφα