Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Αύξηση κατά 25% στις καταγγελίες εργαζομένων για μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων

Κατά 25% αυξήθηκαν οι καταγγελίες εργαζομένων για τη μη χορήγηση του δώρου Χριστουγέννων από τους εργοδότες τους. Επιπλέον, καταγράφονται περιπτώσεις, κατά τις οποίες επιχειρήσεις ζητούν από το προσωπικό τους είτε να υπογράψουν ότι έχουν λάβει το δώρο, αν και αυτό δεν τους έχει καταβληθεί, είτε τους ζητούν να πληρωθούν σε είδος.

Όπως ανέφερε ο .....

γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5, πέρσι οι καταγγελίες εργαζομένων προς τη Συνομοσπονδία για τη μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων από τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται (μόνον προς τη ΓΣΕΕ) αφορούσαν 5.000 εργαζομένους, φέτος, όμως, θα ξεπεράσουν τις 6.250. Σε κάθε περίπτωση ανάφερε πως αν και η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων πρέπει να γίνεται έως τις 21 Δεκεμβρίου, ωστόσο η ΓΣΕΕ θα έχει πλήρη εικόνα για τους ασυνεπείς εργοδότες την 1η Ιανουαρίου.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον γραμματέα Τύπου της ΓΣΕΕ, υπάρχουν επιχειρήσεις που πιέζουν τους εργαζομένους τους να υπογράψουν ότι έχουν λάβει το δώρο Χριστουγέννων, παρά το γεγονός ότι δεν τους έχει καταβληθεί. Όπως είπε, έχουν καταγγελθεί περιπτώσεις που οι εργοδότες πρότειναν στους εργαζομένους να τους πληρώσουν ακόμη και με δωροεπιταγές, αλλά και περιπτώσεις πρατηρίων καυσίμων και επιχειρήσεων ένδυσης υπόδησης που αντί για χρήματα ζητήθηκε από το προσωπικό να πληρωθούν σε είδος.

Τέλος, αποκάλυψε περίπτωση επιχείρησης εμπορίας αυτοκινήτων που πρότεινε στο προσωπικό να πάρει τα εκθεσιακά αυτοκίνητα αντί των δεδουλευμένων αρκετών μηνών και του επιδόματος εορτών.

Eklogika.gr