Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Επίσκεψη στο ΚΑΠΗ Φιλιατρών - Αρκετές οι ελλείψεις, ουσιαστική η δομή [ VIDEO ]

ΜΙΑ όμορφη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια επισκέψεων σε κοινωνικές δομές του Δήμου Τριφυλίας παρουσία του Προέδρου του Νομικού προσώπου του Δήμου Ζαχαρία Κανελλόπουλου στο ΚΑΠΗ Φιλιατρών με ζεστή φιλοξενία από τις εθελόντριες και την κοινωνική λειτουργό που έχει απομείνει στην περιοχή.

Μετά από ένα καλό κέρασμα και την άριστη ευγένεια των ηλικιωμένων και....

εθελοντριών ο Πρόεδρος του φορέα κ. Κανελλόπουλος δήλωσε ότι το ΚΑΠΗ Φιλιατρών ιδρύθηκε το 1987 με παράδοση και ιστορία στη περιοχή, αφού στα πλαίσια του Δήμου υπάγεται στο νέο φορέα δηλώνοντας έκπληκτος από την ζεστασιά των ανθρώπων που έρχονται εκεί. Μίλησε για υποδομές που έχουν διακοπεί τα 3 τελευταία χρόνια λόγω περικοπών, αλλά και απολύσεις προσωπικού ενώ από τον Ιανουάριο ο Δήμος ζήτησε τουλάχιστον 5 ειδικότητες για τη στελέχωσή του αλλά η απουσία χρηματοδότησης φρενάρει την διαδικασία. Μίλησε για συρίκνωση του θεσμού πιστεύει ωστόσο ότι από το πρόγραμμα Κοινοφελούς εργασίας το κέντρο θα στελεχωθεί ώστε να έχει συνέχεια με επίμονες προσπάθειες αλλά και την συμπαράσταση των εθελοντριών.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΑΠΗ Φιλιατρών Χαρ. Παγάνης τόνισε ότι η δομή είναι ανάγκη να διατηρηθεί στη περιοχή προσφέροντας κοινωνική προσφορά όπως στο παρελθόν καθώς κάποτε είχε 1.000 μέλη και πολύπλευρες δραστηριότητες με εκπαιδευτικό ή ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Σήμερα ενεργά είναι μόλις 150 μέλη, ενώ επισήμανε ότι η τρίτη ηλικία είναι ο φάρος του τόπου για την νέα γενιά ενώ σύντομα θα διεξαχθεί η γιορτή των Ηλικιωμένων. Ωστόσο στάθηκε στις ελλείψεις όπως η απουσία φυσιοθεραπευτών, καθηγητής φυσικής αγωγής, ψυχοθεραπευτής αλλά και προσωπικό που στελέχωνε το ΚΑΠΗ, καταλήγοντας ότι η προσπάθεια για εδραίωση του θεσμού είναι προτεραιότητα για όλους στις δύσκολες μέρες που διανύουμε...





BEST TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.