Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Κυνήγι για παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες στα νοσοκομεία της χώρας

Σε σαφάρι ελέγχων στα δημόσια νοσοκομεία επιδίδονται το τελευταίο διάστημα οι «ράμπο» του υπουργείου Υγείας με εντολή Αδώνιδος Γεωργιάδη, προκειμένου να «καθαρίσουν» το σύστημα υγείας από παράνομες αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες!

Τις επόμενες ημέρες μάλιστα διαβεβαιώνει ότι θα είναι έτοιμο .......

το εθνικό μητρώο των αποκλειστικών νοσοκόμων στο οποίο θα εντάσσονται μόνο όσες διαθέτουν πτυχίο, εμπειρία, άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, αλλά μεταξύ άλλων και καθαρό ποινικό μητρώο. Εργασία θα βρίσκουν μόνο όσες είναι ενταγμένες στο εθνικό μητρώο και διαθέτουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Η αρχική παρότρυνση, πάντως, για ελέγχους στα νοσοκομεία ήρθε διά χειρός της Χρυσής Αυγής στην οποία και απάντησε ο κ. Γεωργιάδης στη Βουλή. Να σημειωθεί ότι καιρό τώρα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής πιέζουν να απομακρυνθούν οι αλλοδαπές αποκλειστικές από τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ είναι γνωστά και τα επεισόδια που έχουν προκαλέσει κατά καιρούς με αιφνιδιαστικές επισκέψεις τους στο ΕΣΥ.

Πρόσφατα οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής με ερώτησή τους στη Βουλή ζητούσαν να ενημερωθούν για τις παράνομες αποκλειστικές του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός». Στην απάντησή του ο κ. Γεωργιάδης επικαλείται έγγραφο της διοίκησης του ΓΝΑ «Ερυθρός Σταυρός» σύμφωνα με το οποίο «λειτουργεί καθ' όλο το 24ωρο η υπηρεσία ασφαλείας του νοσοκομείου και σε περίπτωση κατά την οποία εντοπίζονται άτομα, κυρίως αλλοδαπές, που παραμένουν δίπλα στους ασθενείς και συμπεριφέρονται ως αποκλειστικές νοσοκόμες, απομακρύνονται άμεσα».

Να σημειωθεί ότι κατά τον υπουργό Υγείας το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) έχει πραγματοποιήσει πολλούς ελέγχους για τον εντοπισμό των παράνομων αλλοδαπών αποκλειστικών που εργάζονται στα νοσοκομεία.

Μεταξύ αυτών ο «Ευαγγελισμός», το «Λαϊκό», το Γ.Ν. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», το «Αττικόν» και το «Τζάνειο».

Τα δικαιολογητικά

Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια:

Στη Διεύθυνση Προσωπικού κάθε Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) τηρείται αντίγραφο του Εθνικού Μητρώου Αποκλειστικών Νοσοκόμων, στο οποίο εγγράφονται οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές σε όλη την επικράτεια.

Για την εγγραφή στο μητρώο, απαιτείται να προσκομίζονται στις κατά τόπους ΥΠΕ:

* Χορήγηση βεβαίωσης (πρώην άδειας) άσκησης επαγγέλματος νοσηλευτή/τριας ή βοηθού νοσηλευτή/τριας.

* Αδεια εργασίας από το ΙΚΑ.

* Επικυρωμένο αντίγραφο οποιουδήποτε πτυχίου ή διπλώματος ή τίτλου σπουδών κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή ΔΕ της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο Ιδρυμάτων και Σχολών της αλλοδαπής.

* Ο ΑΜΚΑ.

* Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης.

E-net

2 σχόλια:

  1. ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ !!! ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ.
    ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ, ΟΤΙ ΜΙΑ -ΚΑΝΟΝΙΚΗ- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΧΡΕΩΝΕΙ 100 ΕΥΡΩ ΤΗ ΒΡΑΔΥΝΗ ΒΑΡΔΙΑ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΦΘΑΝΕΙ ΤΑ 120 ΕΥΡΩ ΤΗ ΒΡΑΔΥΑ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΙΚΑ ?
    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΚΑ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΗΓΗ ΤΗΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ .
    ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΣΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΑΡΡΩΣΤΩΝ , ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ?
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΙΚΑ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ , ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΑΡΙΑ, ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟ 50ΑΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΑΡΡΩΣΤΟΥ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ , Η ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΣΚΛΗΡΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ.
    ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΘΑΛΑΜΟ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ, ΟΠΟΥ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ?
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ , ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ...
    ΝΑ ΠΩ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ? ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε, η Ελλάδα χρειάζεται έναν Χομεινί να γεμίσει τους δρόμους κρεμάλες , μήπως και ξεβρωμίσει ο τόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.