Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για το επίδομα γονέων που έχουν από ένα παιδί

Ξεκινούν από αύριο Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013 οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των δικαιούχων επιδόματος παιδιού που κατατίθενται μέσω εργοδότη, στα ΚΕΠ ή μέσω ταχυδρομείου και θα παραλαμβάνονται από τις Υπηρεσίες ανεξάρτητα από των αριθμό παιδιών.

Τα παιδιά για τα οποία καταβάλλεται επίδομα παιδιού, πρέπει:......

α) να έχουν ηλικία μέχρι 18 ετών ή μέχρι 22 ετών αν σπουδάζουν β) αν είναι ανίκανα για εργασία, για όσο χρόνο διαρκεί η ανικανότητα γ) να είναι άγαμα δ) να διαμένουν στην Ελλάδα ή σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το επίδομα παιδιού ΟΑΕΔ χορηγείται σε ημερομίσθιους που παρέχουν:

1. Εξαρτημένη εργασία με σχέση ιδιωτικού δικαίου σε οποιονδήποτε εργοδότη της χώρας, καθώς και στους αμειβόμενους με μηνιαίο μισθό που είτε δεν δικαιούνται οικογενειακό επίδομα από τον εργοδότη τους βάσει Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
2. Στους απασχολουμένους με σύμβαση μίσθωσης έργου, εφόσον εργάζονται με συνθήκες που απαντώνται στις συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας (αρθ. 1 παρ. 1 ν. 4075/2012).
3. Στους απασχολούμενους σε εργοδότες με τους οποίους είναι σύζυγοι ή συγγενείς α' και β' βαθμού (αρθ. 1 παρ.2 4075/2012).

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του οικογενειακού επιδόματος είναι:
• η πραγματοποίηση τουλάχιστον 50 ημερών εργασίας κατά το προηγούμενο της επιδότησης ημερολογιακό έτος, για τις οποίες να έχουν καταβληθεί οι αναλογούσες εισφορές υπέρ Δ.Λ.Ο.Ε.Μ. ή τουλάχιστον δίμηνη τακτική επιδότηση λόγω ανεργίας ή
• τουλάχιστον δίμηνη συνεχής ανικανότητα για εργασία ή
• τουλάχιστον δίμηνη αποχή από την εργασία λόγω άδειας κυοφορίας -λοχείας.

Οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών, σε περιπτώσεις που αυτοί κρίνουν, δύνανται να παραλαμβάνουν δικαιολογητικά από δικαιούχους, ανεξάρτητα από τον αριθμό παιδιών, σε χρονική περίοδο εκτός της ορισθείσας.

Ημερομηνία λήξης της προθεσμίας για την κατάθεση αίτησεων για το επίδομα παιδιού ορίζεται η 31-01-2014.

Dou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.