Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

Ένας στους πέντε δεν δηλώνει ΦΠΑ

Ένας στους πέντε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες υπό το βάρος της κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας, δεν υποβάλλει εμπρόθεσμα περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ, ενώ ο φοροελεγκτικός και φοροεισπρακτικός μηχανισμός, αν και έχει βελτιώσει τις επιδόσεις του, εξακολουθεί να εμφανίζει αδυναμίες.

Ειδικά, στο επτάμηνο, έπρεπε να υποβληθούν συνολικά ...........

2.676.769 δηλώσεις ΦΠΑ. Όμως, τελικά, υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα 2.092.927 δηλώσεις. Δηλαδή, οι 582.842 προτίμησαν να απέχουν της διαδικασίας.

Ακολούθησαν «ραβασάκια», e-mail και τηλεφωνήματα από τους εφοριακούς και πείστηκαν τελικά να υποβάλουν δήλωση οι 38.040 και να πληρώσουν φόρους 7,53 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, στο ίδιο διάστημα, ολοκληρώθηκαν 8.489 έλεγχοι για την απόδοση του ΦΠΑ και εισπράχθηκαν φόροι και πρόστιμα, ύψους 28,37 εκατ. ευρώ, με τις εισπράξεις να ανέρχονται, όμως, σε 41,26 εκατ. ευρώ.

Επίσης, από τα στοιχεία προκύπτει ότι το ποσοστό των εισπράξεων από τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για φορολογικές παραβάσεις κυμαίνεται στο 40%, δηλαδή από τα 10 ευρώ που βεβαιώνουν οι ελεγκτικές Αρχές στα δημόσια ταμεία μπαίνουν τελικά 4 ευρώ.

Οι ελεγκτικές Αρχές υπέβαλαν συνολικά στον εισαγγελέα 7.477 μηνυτήριες αναφορές για ποινικές διώξεις για περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής, στο πρώτο επτάμηνο του έτους.

Έθνος - BEST TV


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.