Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Γ. Μιχελάκης: Δεν θα υπάρξουν άλλες οριζόντιες περικοπές στην τοπική αυτοδιοίκηση

Στην παραδοχή ότι καμία οριζόντια περικοπή δεν είναι δίκαιη προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, ο οποίος προσπάθησε να διαβεβαιώσει ότι μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων, δεν θα υπάρξουν άλλες οριζόντιες περικοπές στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Με δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο .........

κ. Μιχελάκης είπε ότι «αυτή η οριζόντια περικοπή πρέπει να είναι η τελευταία», αναγνωρίζοντας ότι «καμία οριζόντια περικοπή δεν είναι δίκαιη». Είπε ακόμη ότι «για την τοπική αυτοδιοίκηση αυτό που είναι να γίνει έχει γίνει» σε ό,τι αφορά τις περικοπές και θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των υπηρεσιών και των δομών των δήμων, η οποία «έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και ένα χρόνο».

Ακόμη, ανέφερε ότι «όσοι δημοτικοί υπάλληλοι προσελήφθησαν παράνομα θα φύγουν», σημειώνοντας πως ήδη υπάρχουν υποθέσεις δημοτικών αστυνομικών που βρίσκονται στη δικαιοσύνη».

Ο κ. Μιχελάκης δήλωσε ότι επιτέλους πρέπει να προχωρήσει η αξιολόγηση των δήμων πέρα από την τρόικα και σημείωσε ότι «εδώ και ένα χρόνο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Πρόσθεσε ότι στους δήμους υπάρχουν υπηρεσίες υπερστελεχωμένες και υπηρεσίες υποστελεχωμένες. «Υπάρχουν δήμοι με 1000 υπάλληλους και διπλανοί δήμοι που δεν έχουν κανέναν» ανέφερε.
Ο υπουργός στράφηκε και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Αυτός ο τόπος έχει χορτάσει από ανθρώπους που υπόσχονταν ότι ‘λεφτά υπάρχουν’, όποια κοινωνική ομάδα θίγεται στο ΣΥΡΙΖΑ την ικανοποιούν, είπαν ότι θα κόψουν χρήμα στο συνέδριό τους τι χρήμα θα κόψουν ευρώ;» διερωτήθηκε.

Εklogika.gr

1 σχόλιο:

  1. κ. Μιχελάκη και οι 300 βουλευτές είναι πάρα πολλοί και πολυέξοδοι. Γιατί δεν κάνετε και εκεί μια οριζόντια περικοπή;
    Αλλά ξέχασα. Μην χάσετε όλοι σας την μάσα. Έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.