Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Κυπαρισσία: Φως...για τον φωτισμό στο κάστρο των γιγάντων

ΦΩΣ στο τούνελ για το Κάστρο των Γιγάντων με πολιτική βούληση του Δήμου Τριφυλίας καθώς παραμένει στο σκοτάδι εδώ και εβδομάδες αφού η καλωδίωση στο παλιό αναψυκτήριο και ο πίνακας έχουν διαβρωθεί από εξωγενείς παράγοντες.

Το θέμα ........

θυμίζουμε έχει θίξει η εφημερίδα μας και ενεργοί πολίτες της Κυπαρισσίας αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι στη τελευταία συνεδρίαση όπως ο κ. Μπακούρος μιλώντας για έρημη πόλη. Επίσης ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος μίλησε για εγκατάλειψη του Κάστρου από την εποχή του 1972-1974 εκφράζοντας την άποψη ότι απαιτείται πολιτική βούληση.

Ο Αντιδήμαρχος Παν. Τσίγγανος απάντησε συμφωνώντας με τον κ. Κανελλόπουλος αλλά ανέλυσε τις ενέργειες του Δήμου λέγοντας ότι το μνημείο ανήκει στην αρχαιολογία που δεν επιτρέπει ούτε καθαρισμό του χώρου απαιτώντας μάλιστα να φύγει το αναψυκτήριο με την αόριστη υπόσχεση ότι θα φρόντιζε τον φωτισμό. Ο Δήμος όμως με πολιτική βούληση -προς τιμή του- αποφάσισε να λάβει την μελέτη αποκατάστασης από ιδιώτη και τα επόμενα 24ωρα να ηλεκτροφωτιστεί ξανά ώστε οι επισκέπτες να το θαυμάζουν.

Σχετικά με το θέμα του Κάστρου αποσαφήνισε ότι οι πολίτες φροντίζουν με το Δήμο τον χώρο ενώ για την αποκατάσταση του μνημείου θα αναφερθεί σε άλλη συνεδρίαση. Ελπίζουμε ότι με την φροντίδα όλων η αποκατάσταση μνημείων του πολιτισμού μας θα αποτελεί συλλογική πράξη και για αυτό με αναφορές μας πιέζουμε το μοναδικό φορέα, τον Δήμο, καθώς η κεντρική εξουσία είναι ατελής πολλές φορές και χαιρόμαστε για το αμέριστο ενδιαφέρον της Δημοτικής αρχής όταν αναδεικνύουμε τέτοια θέματα.

BEST TV

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ:
Για το θέμα με τον φωτισμό του κάστρου της κυπαρισσίας είχε σήμερα συν'άντηση ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής υπηρεσίας Παναγιώτης Τσίγγανος με τον προϊστάμεν ο της ΔΕΗ Φιλιατρών κ. Ανδριανόπουλο όπου συζήτησαν για το θέμα και ζητήθηκε η συνδρομή της Τεχνικής υπηρεσίας της ΔΕΗ για να γίνει ο ηλεκτροφωτισμός.

4 σχόλια:

  1. ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΚΑΙ ΜΙΑ "ΓΚΑΦΑ" ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ , ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ.
    ΠΙΟ ΣΥΓΚΡΙΜΕΝΑ , Ο ΠΡΟΒΟΛΕΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ , ΦΩΤΙΖΕΙ ΚΑΤ΄ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΒΩΝΕΙ , ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΝ ΤΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΘΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ , ΣΤΡΙΒΟΝΤΑΣ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΩΤΙΖΕΙ ΧΑΜΗΛΑ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΤΡΑΒΩΝΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ΛΑΒΕΙ φως το καστρο και περισεψει καμια λαμπα ας φωτισουν και το αλλο μνημειο το λιμανι και το γκρεμισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και στην πλατεία λίγο φως ρε παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα χάλια με τα σκουπίδια και τους δρόμους??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.