Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών για την συνέντευξη του Γιάννη Σολδάτου

Με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Γιάννη Σολδάτου που φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου 2013, η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών τοποθετείται ως εξής:
Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών ........

ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Υπουργού Πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα, έχει ανοίξει εδώ και μήνες εποικοδομητικό διάλογο με το Υπουργείο για τα θέματα του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Ωστόσο πριν οριστικοποιηθούν οι επαφές με τους φορείς και τα πρόσωπα κύρους του οπτικοακουστικού χώρου, για την αναμόρφωση του Κινηματογραφικού Νόμου που ευαγγελίζεται η νέα ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, πληροφορηθήκαμε με έκπληξη τις θέσεις του συναδέλφου Γιάννη Σολδάτου για τους υφιστάμενους θεσμούς, γεγονός που μας βρίσκει αντίθετους αφού ο ίδιος ως συντονιστής του «διαλόγου», προβαίνει σε δηλώσεις αλλαγών που εκφράζουν την προσωπική του άποψη, πριν καν συσταθεί η όποια επιτροπή διαβούλευσης και ενημερωθεί ολόκληρος ο κινηματογραφικός χώρος.

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, σεβόμενη την ευαισθησία του Υπουργού Πολιτισμού να ανοίξει διάλογο με τους παραγωγικούς φορείς για την αναμόρφωση της Κινηματογραφίας μας, στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία και παραμένει συνομιλητής του Υπουργείου στην κατεύθυνση:

1.Να ενισχυθεί η εγχώρια Κινηματογραφική Παραγωγή.

2.Να θεσπισθούν κίνητρα για την προσέλκυση ξένων κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα.

3.Να αναμορφωθεί και να στηριχθεί το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

4.Να αναβαθμιστεί ο ρόλος του ελληνικού Κινηματογράφου, παράλληλα με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

5.Να ενισχυθούν τα υπόλοιπα κινηματογραφικά φεστιβάλ της χώρας, όπως Δράμας-Νέων Δημιουργών, Αρχαίας Ολυμπίας, Χαλκίδας κ.α., και

6.Να γίνει ορθολογικότερη χρήση των πόρων για την αναβάθμιση και ανάπτυξη του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών δεν θα επιτρέψει καμία υποβάθμιση του ρόλου που διεκδικούν οι δημιουργοί του Κινηματογράφου μας μέσα στο Ευρωπαϊκό οπτικοακουστικό τοπίο, ιδιαίτερα σήμερα.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.