Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 24ης Μαΐου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κίνητρο για επισκέπτες ο νέος δρόμος επιβεβαιώνουν Τροχαία και Μορέας
Για βουτιές και καφέ στην Καλαμάτα


Τα «πάνω» της αρχίζει να παίρνει η Μεσσηνία και ιδιαίτερα η ,........

Καλαμάτα, μετά την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης – Καλαμάτας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τροχαίας Καλαμάτας και την επιβεβαίωση από την εταιρεία ΜΟΡΕΑΣ που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο, η κυκλοφορία των οχημάτων προς τη νότια-νοτιοδυτική Πελοπόννησο παρουσιάζει αύξηση. Βέβαια, δεν υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία με άλλες χρονιές...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

"ΜΠΛΟΚΟ" σε κοινοτική οδηγία υπέρ του ελαιολάδου και των ελαιοπαραγωγών του ευρωπαϊκού νότου, έθεσαν χώρες του Βορρά στην Κομισιόν. Έτσι ανακλήθηκε ο κανονισμός, που είχε εγκριθεί απο 15 χώρες μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και οι άλλες ελαιοκομικές χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία) του ευρωπαϊκού νότου και ο οποίος επέβαλε την απαγόρευση χρησιμοποίησης χύμα ελαιολάδου απο τα ευρωπαϊκά εστιατόρια απο την αρχή του 2014. Έτσι η χρησιμοποίηση τυποποιημένου ελαιολάδου θα προστάτευε τους καταναλωτές αλλά και το προϊόν, με προφανή οφέλη για τους τυποποιητές, τους εξαγωγείς, αλλά πρωτίστως τους ελαιοπαραγωγούς.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην οποία μεταξύ άλλων προβάλλονται και τα θέματα:

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ "επί τάπητος". Ο Τατούλης ενημέρωσε την Επιτροπή της Βουλής. Ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παν. Νίκας στο ΥΠΕΧΩΔΕ - Συνεδρίαση του ΦΟΣΔΑ για την προσωρινή διαχείριση των στερεών αποβλήτων.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ στη Μεσσήνη για την Ορθογονική Αξιοποίηση των υδατικών πόρων.
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ, αρίστης ποιότητας και αυξημένης απόδοσης το καρπούζι της Τριφυλίας. Τι είδε και τι άκουσε ο Παν. Αλευράς που επισκέφθηκε χθες καρπουζοχώραφα και συσκέφθηκε με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, παραγωγούς και εξαγωγείς.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δήμου Καλαμάτας απο Τατούλη-Νίκα για στήριξη του ΔΗΠΕΘΕΚ και των ανασκαφών στην Αρχαία Θουρία.
ΚΙΝΗΣΕΙΣ για αξιοποίηση του Σανατορίου στη Βυτίνα από το Νοσοκομείο Καλαμάτας.
81 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ συμβασιούχων στους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης, Οιχαλίας, Πύλου-Νέστορος και Δυτικής Μάνης.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ η εξόφληση των οφειλών απο τους Δήμους, παρά τις υποσχέσεις.
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ Νίκα για τις εξελίξεις στο δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!