Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Μαΐου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Το ριμέικ, το παρασκήνιο και ο δήμαρχος
-Αδιευκρίνιστη η στάση Κοσμόπουλου, χωρίς να αποκλείεται η επανεμφάνισή του
-Διεργασίες, συναντήσεις, αντιρρήσεις και συμφέροντα από υποψηφιότητα Μαργελη


Το παρασκηνιακό θερμόμετρο τις προηγούμενες ημέρες,........

και αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση – μέσω συνέντευξης Τύπου- της υποψηφιότητας του δικηγόρου Κώστα Μαργέλη για τη θέση του δημάρχου Καλαμάτας, «χτύπησε κόκκινο».

Από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής μέχρι και την Κυριακή έγιναν δεκάδες συναντήσεις διαφόρων «κύκλων» ενδιαφερομένων και ο ίδιος αριθμός τηλεφωνημάτων, που το επόμενο διάστημα αναμένεται να κορυφωθούν. Σκοπός, η ανίχνευση των προθέσεων για τη στάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ τις διαρροές ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΣ Σταύρος Καλαφάτης για δήθεν καθολικές απαγορεύσεις δόμησης στην περιοχή Natura (Από Κυπαρισσία μέχρι εκβολές της Νέδας).
Με απάντηση σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, της 17ης Μαΐου λέει όχι στις καθολικές απαγορεύσεις που θα φέρουν αντιπαραθέσεις με τις τοπικές κοινωνίες και κάνει λόγο ότι το ΥΠΕΚΑ προετοιμάζει τη λήψη ολοκληρωμένων μέτρων προστασίας της περιοχής και ισόρροπης ανάπτυξης.
Παρέμβαση με επιστολή του δημάρχου Κώστα Κόλλα για την απίστευτη ιστορία «διαρροής» και διακίνησης σεναριολογίας με στόχο την δημιουργία κοινωνικών εντάσεων στην Τριφυλία.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ», η αρθρογραφία της οποίας επιβεβαιώνεται πανηγυρικά. Στη «Φ» προβάλλονται ακόμη και τα θέματα:
● ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ δικηγόρων χθες στο δικαστήριο για τις απαλλοτριώσεις του Περιμετρικού Καλαμάτας. μέχρι το τέλος του χρόνου ολοκληρώνεται η γέφυρα του Νέδοντα.
● ΑΠΟ 18 – 25 ΙΟΥΛΪΟΥ το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με σημαντικές διεθνείς παρουσίες δημιουργών και ανερχόμενων ταλέντων του σύγχρονου χορού.
● ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΜΕΙΟΔΟΤΗΣ η Απολυμαντική Α.Ε. στη δημοπρασία για την καταπολέμηση των κουνουπιών.
● ΕΡΓΑΣΙΕΣ στο αντλιοστάσιο λυμάτων της Νέδοντος στην περιοχή της Μαρίνας με στόχο την εξαφάνιση ή τον περιορισμό της αβάσταχτης δυσοσμίας που χρόνια ταλαιπωρεί κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.
● ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΑ με επιχειρηματίες της Παραλιακής Ζώνης για τη χρήση αιγιαλού το καλοκαίρι.
● ΤΟ ΠΑΜΕ Μεσσηνίας αποδοκιμάζει τις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτ. Τσώνη για την υπογραφή της νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ).
● 37 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ στην Πελοπόννησο σε αστυνομική επιχείρηση – σκούπα και 1037 έλεγχοι κατά της παραβατικότητας.


● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!