Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

20 ΧΡΌΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΜΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ- ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΙΛΑΤΟΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΚΑΗΚΕ

20 ολόκληρα χρόνια περιμένει μια τουριστική επιχείριση και κάτοικοι να υλοποιηθεί η πρόσβαση σε δρόμο ο οποίος με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά στη περιοχή Κάμπος Κυπαρισσίας λόγω της μη ύπαρξής του παρά τις εργασίες που έχουν συντελεστεί δεν παρέχει οδό διαφυγής με αποτέλεσμα να εγκλωβίζει τουρίστες, κατοίκους και πυροσβεστικά μέσα.

Το θέμα έφεραν στο Δ.Σ. Τριφυλίας οι ιδιοκτήτριες του ξενοδοχείου ........

Απόλλων που κινδύνεψε να τυλιχθεί στις φλόγες από τη φωτιά στη περιοχή ζητώντας να διανοιχτεί έστω με αμμοχάλικο η δυτική πλευρά μικρού δρόμου ελάχιστων μέτρων για λόγους πυροπροστασίας και δημοσίου συμφέροντος. Αντί αυτού παίζοντας τον Πόντιο Πιλάτο τόσο ο Δήμαρχος όσο και τα όσα απίστευτα καταγράφηκαν εξετάστηκε μόνο η παρέμβαση από το Δήμο σε σημεία διάνοιξης και όχι στο δρόμο καθώς ελοχεύει ο κίνδυνους να παραβούν το Νόμο...σε περίπτωση που κοστίσει άλλη νέα φωτιά σε ανθρώπινες ζωές.

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ;

Καταπέλτης ήταν η Δήμητρα Χριστοδούλου η οποία μαζί με το Δήμαρχο έζησε τον εφιάλτη αλλά αντί αυτού περίμενε "να ακούσει του Δ.Σ. και του Δημάρχου καθώς ο ίδιος δεν ήθελα να διανοιχτεί ο δρόμος" ενώ κατήγγειλε ανοιχτά την προκλητική συμπεριφορά του την ώρα που καιγόταν ο τόπος και κινδύνεψαν μια έγκυος και επισκέπτες. Επίσης καυτηρίασε το γεγονός ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση ενώ έθεσε προ των ευθυνών του το Σώμα εξηγώντας ότι δεν υπάρχουν πολιτικοί λόγοι για την εκπλήρωση του θέματος. Ο κ. Πετρόπουλος ζήτησε από το Δ.Σ. να αναλάβει την ευθύνη συλλογικά των πράξεών του για λόγους δημοσίου συμφέροντος ενώ υπήρξε φραστικό επεισόδιο για την τραγική αδιαφορία του Δήμου τότε και τώρα. Ο Δήμαρχος παραδέχτηκε ότι το θέμα σέρνεται ενώ ο κ. Μπασδάνης προσπάθησε να τεθεί επι τάπητος το θέμα.

Τελικά το Δ.Σ. αποφάσισε να εξετάσει το θέμα η Τεχνική υπηρεσία στο σημείο που μπορεί να επέμβει χωρίς κανείς να αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος εξόδου ελάχιστων μέτρων προς την παραλία πάνω από τη περιοχή του Κάμπινγκ. Παρότι αρκετοί παραδέχτηκαν ότι ο δρόμος πρέπει να γίνει τελικά παραμένει άγνωστο ποιος θα αναλάβει ευθύνες σε περίπτωση νέου περιστατικού.

ΙΩΑΝ. ΜΠ. - Radio 936

20 σχόλια:

  1. Ntropi toys 20 xronia na mi ftiaxnoyn to dromo apo tin paralia panw gia diafygh.Ksonodoxeio xwris dromo diafyghs.Geia soy Ellada!Banania me toys Dimarxoys soy k tis yphresiesies toy Kratoys.O EOT koimatai k o Dimos Pontios Pilatos 20 xronia de ftiaxnei to dromo sth paralia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα πε η αδελφούλα μου!!! τα πα και εγω ! αλλα Κολλιας Τσιγκανος και Σαμπαζιώτης τα δικά τους τροπαρια!!! Αλλα αυτη τη φορα το ποτηρι ξεχύλισε !! ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΕΥΓΕΝΙΕΣ , ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΆ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ !!! Εδω κινδυνεψαν ανθρωπινες ζωές! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κορίτσια συνχαριτιρια για το ξενοδοχειο σασ και που αγωνιζεσθε.Τα παπαγαλιακια γραφουνε το πηοιμα των Δημαρχαιον.Δρομο να μη κινδηνευται ζητειτε και να μπορηται να διαφηγετε να ενοναιτε με το δρομο μροστα απο το ξενοδοχειο σασ ζητειτε.Δε θελαιτε δρομο για το εξνοδοχειο και τουσ πελατεσ σας.Πητε το στα παπαγαλακια.

      Διαγραφή
  3. ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ. ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ. ΔΡΟΜΟ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΖΗΤΟΥΝ. ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝ ΑΕΡΟΔΙΑΔΡΟΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει και νόμιμη οδός για να γίνει αυτό που πρέπει, αλλά αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει κάποιοι να ψάξουν τη νομοθεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν με εκπλήσσει η αδιαφορία τους για ανθρώπινες ζωές και το δημόσιο συμφέρον...
    Το αντίθετο θα με ξάφνιαζε... Άπειρα τα παραδείγματα!

    ΑΝ όμως είχε το σπίτι του κάπου εκεί ένα κομματόσκυλο θα έδειχναν σε όλους μας πόσο άξιοι είναι να κάνουν καλά έργα και μάλιστα γρήγορα...

    Το κακό είναι ότι διαμαρτύρονται ΜΟΝΟ οι ιδιοκτήτες των οποίων οι περιουσίες κινδυνεύουν άμεσα. Όλοι οι άλλοι αδιαφορούν... μέχρι να κινδυνέψει το δικό τους σπίτι!

    Ποιος αναρωτιέται γιατί έχουμε περάσει το πάτο και συνεχίζουμε την κάθοδο στην αυτοκαταστροφή και τον απόλυτο ραγιαδισμό;

    ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
    Ο ωχαδερφισμός μας έχει καταστρέψει!

    ΗΜΑΡΤΟΝ ΘΕΕ ΜΟΥ!

    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ.
    ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τωρα για την πυρασφαλεια κοπτομεθα η για την προσβαση προς την παραλια των πελατων του ξενοδοχειου? αντε ρε δημαρχε κανε ενα καλο και φερε την παραλια μεχρι το ξενοδοχειο να γινει παραθαλασσιο να μην εχουμε αλλη γκρινια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απο ποτε ειναι υποχρεωμενοι οι Δημοι κ το κρατος να ανοιγουν δυο και τριε και τεσσερισ δρομουσ για ξενοδοχεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ξενοδοχείο αυτό πάντως αποτελεί μια επιχείρηση της περιοχής που προσφέρει εργασία σε κατοίκους της περιοχής. Αυτό και μόνο το γεγονός, θα πρέπει να προβληματίσει τους ιθύνοντες της περιοχής.

    Φτάσαμε στο σημείο στη χώρα αυτή να χαιρόμαστε με τη συμφορά του άλλου σε τέτοιο βαθμό ώστε να επιθυμούμε να καεί η επιχείρηση του; Διότι αν δεν γυρνούσε ο άνεμος θα γινόταν και αυτό. Αδυνατώ να αντιληφθώ τα σχόλια των πιο πάνω φίλων.

    Σε άλλη χώρα θα συζητούσαμε για τη διαπλάτυνση ενός ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ δρόμου για ΟΛΑ τα ξενοδοχεία της περιοχής, μιας και ΟΛΑ απασχολούν κόσμο και φέρνουν χρήματα πίσω στον τόπο.

    Οικοδομή, αγροτικά προϊόντα, εργασία για τους υπαλλήλους, εμπορικά καταστήματα που πουλάνε στους τουρίστες και τόσα άλλα τα οφέλη. Η Ελλάδα της μιζέριας. Ως πότε;

    2013 φθάσαμε. Δεν χορτάσαμε ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Πρώην Διαχειριστής1 Ιουνίου 2013 στις 11:29 μ.μ.

    Αγαπητά Ανώνυμα παπαγαλάκια των πολιτικάντηδων της πλάκας, με βαλατε στη διαδικασία να ψάξω για τι είδους ξενοδοχειο πρόκειται αν και ξέραμε ηδη πολλά για Apollo Resort Art Hotel απο τον πρόσφατο διαγωνισμο της Cosmote που η ψήφος του κόσμου και τα κριτήρια της επιτροπης της cosmote τον συγκατέλεξαν ως μια από τις τις 3 ποιο πετυχημένες επιχειρήσεις στην Ελλάδα!!!

    Ας ενημερωσουμε λοιπόν τους αναγνώστες μας για τα εξής: Πρόκειται για Θερετρο και εικαστικό ξενοδοχείο όπως φανερώνει και ο εγκεκριμένος τίτλος απο τον ΕΟΤ και μόλις 200 μετρα απο τις ποιο όμορφες παραλίες της Κυπαρισσίας.
    Ειναι το μοναδικό ξενοδοχειο της Κυπαρισσιας που επέλεξαν Ρωσοι πρακτορες περσι και συνεχίζει και φετος να εχει συνεργασια και με άλλα ρωσικα πρακτορεια ενω το προτιμούν χρόνια κατα αποκλειστικότητα Γερμανικά , Γαλλικά, Αγγλικά και άλλα.

    Για ποια προσβαση στην παραλια μιλάτε τοτε? Μαλλον ειστε εκτός τοπου και χρόνου. Επίσης να σας ενημερωνω οτι μολις στις 22/05 πηρε το Certificate of excellence απο το Trip advisor (όπου ειναι μάλιστα και 3ο με την καλυτερη βαθμολογία στην Μεσσηνια!!!). Την 28η Μαίου 2013 παραλίγο να καεί, όπως όλα τα blog έγραφαν, εξαιτίας πυρκαγιάς που προκλήθηκε απο βραχυκύκλωμα καλωδίων της ΔΕΗ και επί δύο και μισή ώρες τα Πυροσβεστικά οχήματα δεν μπορούσαν να πλησιάσουν, αφού ο μοναδικός δρόμος που οδηγεί σε αυτό καιγόταν εκατέρωθεν.
    Απο,τι πληροφορήθηκα τα πυροσβεστικά γεμιζαν
    απο την πισινα τους ολο το βραδυ για να σωσουν τα γυρα σπιτια

    Είναι παράλογος ο πρόχειρος δρόμος που ζητούν ως δευτερεύων δρόμος διαφυγής του κόσμου και πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων ??????? Ε ???????? Για τους παράνομους δρόμους στην Ελαία που ζητά ο εφοπλιστής δεν βλέπω να κόπτεστε λιγάκι..... Δεν λάδωσαν φαίνεται τα κορίτσια για ποιό λόγο να τις ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ?????

    Επίσης κάτι τελευταίο. Μια διόρθωση για την ακρίβια την οποία εκαναν στο κείμενο οι διαχειριστές και τους ευχαριστω. Από λάθος του αγαπητού Γιάννη μποζίκα γράφτηκε ότι η εκονιζόμενη ειναι η Γιάννα Χριστοδούλου. Πρόσωπο ανύπαρκτο.
    Για την αποκατάσταση, η εικονιζόμενη είναι η Δήμητρα Ιω. Χριστοδούλου, Δικηγόρος, και είναι αδερφή της Γεωργίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ενημέρωση του Πρώην Διαχειριστή είναι διαφωτιστική.Όπως παρουσιάστηκε το θέμα νόμιζα οτι δεν έχει δρομο το ξενοδοχείο και απορούσα για τους πελατες να πανε με τα ποδια.Εχει δρομο και οι κοπέλες θελουν και δευτερο δρομο διαφυγής παραλιακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πήγατε και σεις ρε κορίτσια να μιλήσετε με τους άξεστους και τον μπεκρούλιακα...ο καλύτερος εκεί μέσα πλην των γνωστών γόνων ζήτημα να έχει απολυτήριο λυκείου...και να έχει περάσει το Καλό Νερό 5 φορές στη ζωή του..αν ωστόσο περνούσε ο δρόμος απο το σπίτι κάποιου συμβούλου ή φίλου πχ κουμπάρου,οννεδίτη, βαπτιστηριού του Σαμαρά,άυριο θα τον άνοιγαν και θα έριχναν και΄άσφαλτο...οπότε...λάθος κουμπαριές έχουν γίνει..όπως και να χει να είστε πάντα δυναμικές και να διεκδικείτε τα αυτονόητα..να είστε καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δρόμο από την παραλία έως το ξενοδοχείο για διαφυγή σε έκτακτη ανάγκη ή δρόμο από την παραλία έως τον δρόμο που υπάρχει έως το ξενοδοχείο και να συνδέεται με τον δρόμο αυτόν θέλουν τα κορίτσια; Δεν καταλαβαίνω. Μπορεί να διευκρινιστεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Egv ksero oti i periohi papantonopoulaika sothike apo tin pisina ton koritsion!! An den kataferne to pyrosvestiko na erthi apo pou tha sonomastan emeis????????????
    Gia na min diakindinepsei na perasei pali apo tis floges alla kai gia na min hasoun xhono adeiasan sxedon tin pisina tous!!!

    AISXOS POU KATHESTE KAI PAIZETE POLITIKA PAIXNIDIA !!!! POU ZOUME EPITELOUS????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μα δεν πρέπει να έχει αντιπυρικές ζώνες μια περιοχή γύρω από σπίτια και επιχειρήσεις; Δεν πρέπει να έχει πρόσβαση σε πυροσβεστικό όχημα; Αν έκλεινε ο πάνω δρόμος λόγω πτώσης ενός δέντρου από που θα περνούσαν τα πυροσβεστικά για να μην καούν οι άνθρωποι που μένουν εκεί ζωντανοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες παντού σε σπίτια κ κτήματα. Συνέλθετε παρακαλώ. Γύρω από τα ξενοδοχεια πόσους δρόμους πρέπει να έχει κ γιατι είναι υποχρεωμένος ο Δήμος να ανοίγει δρόμους για τα ξενοδοχεία; Κ στο σπίτι μου κ την επιχείρηση που εργάζομαι ένα δρόμο έχει. Να ανοίξουν τρεις για αντιπυρική ζώνη και να έχει πρόσβαση το πυροσβεστικό αν κλείσει ο ένας και ο άλλος από πτώση δέντρου που θα καεί. Αντιπυρικές ζώνες ανοίγουν στα δάση. Τώρα να ανοίγουν σε ελαιώνες, επιχειρήσεις κλπ.

      Διαγραφή
    2. Γιατι εισπραττει κοπανε!
      ποσα δινεις εσυ και ποσα μια επιχερηση;
      για πες μας αλήθεια που μενεις αληθεια να μετρησουμε ποσους δρόμους εχεις γυρω σου?
      Δασος ειναι απο κατω απο την επιχειρηση των κοριτσιων και πιο συγκεκριμένα προστατευόμενη (και καλα) περιοχη - Natura 2000! ανίδεε ολόκληρη η περιοχη απο το κάμπινγκ και βορεια ειναι προστατευόμενη περιοχή με πρόσβαση μηδεν! ουδεμια αντιπυρική ζώνη υπαρχει εξυπνακια!
      μαλλον την ευρυτερη περιοχη της Κυπαρισσιας δεν την γνωριζεις καθόλου! θα γνωριζεις μονο περιμετρικά του σπιτιού σου για να χεις τοσους στενους ορίζοντες σκέψης!!!
      Ανοιξε τους οριζοντές σου σου βλάχο Κυπαρισσιώτη και μετα συζητάμε!!

      Διαγραφή
  15. Λοιπόν παιδάκια η φωτιά στον κάμπο ξεκίνησε 10.40 το βράδυ και όταν εγω πήρα την πυροσβεστική ήταν 11.10 και τα οχήματα ήδη ήταν εκεί δεν υπήρξέ θέμα προσβάσης των οχημάτων,οσο για την οδο διαφυγής σίγουρα είναι εκεί και ανοιχτή δηλ. μπορείς και τώρα να διαφύγεις,τώρα τι άλλο να γίνει δεν κατάλαβα ιδιαίτερα μεγάλα περιθώρια διάνοιξης δεν υπάρχουν και η περιοχή όντας NATURA δεν έχει διευκρινιστεί τι άλλο να γίνει σ'αυτό τον δρόμο τ να γίνει άσφαλτος τι ακριβώς?επίσης χωρίς την καθοριστική συμβολή της πυροσβεστικής με τόσο αντίξοες συνθήκες θα είχαν καεί τα πάντα αυτό είναι σίγουρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λοιπόν αγαπητέ ν αφήσεις τις ψυετιές και ν ακουσεις τα εξής: Μετα τις 12:30 ο δήμαρχος έπινε το ουισκάκι του στο Apollo αφου ειχε δυσκολευτει να πάει εκει περι τις 2 ώρες . 10 λεπτα πριν ααπο αυτονκατεφθασε το πρωτο πυσροσβεστικο που δεν ειχε αντλία αλλα ήταν όχημα ανεφοδιασμου ! Για ρωτα και τον ίδιο τον δήμαρχο να σου το πει ! Τα λέμε εμείς που ήμασταν μπορστα στο τηλ που έκανε για να μιλησει με τα κορίτσια !αντε ασε μας ήσυχους τωρα και ρωτα πόσοι πελάτες με τα κουβαδάκια και τις αντλίες των κοριτσιών έσωσωαν την περιοχη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.