Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για τα γεγονότα της Μανωλάδας [ VIDEO ]

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας κατά τη συνεδρίαση της 18/04/2013 εξέδωσε ομόφωνα το πιο κάτω ψήφισμα.
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Δ.Σ. Τριφυλίας καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν εχθές (17-04-2013) μετανάστες, εργάτες γης, από μεγαλοϊδιοκτήτες γης και επιστάτες, στη Μανωλάδα Ηλείας, επειδή διεκδικούσαν το αυτονόητο, την καταβολή των δεδουλευμένων τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάνω από είκοσι τραυματίες εκ των οποίων τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση.

Η χθεσινή εξέλιξη .....

δεν αποτελεί ούτε μεμονωμένο γεγονός, ούτε τυχαίο. Στην περιοχή μεγαλοκαλλιεργητές φράουλας επιχειρούν να επιβάλουν τους δικούς τους σιδερένιους νόμους.

Το συγκεκριμένο γεγονός, όπου μεγαλοαφεντικά – σύγχρονοι τσιφλικάδες με τους μπράβους τους επιτίθενται σε εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, παραπέμπει σε άλλες εποχές και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά από κανέναν πολιτισμένο άνθρωπο.

Το Δ.Σ. εκφράζει τη συμπάθεια και συμπαράστασή του προς τα θύματα και τις οικογένειες τους, της συγκεκριμένης δολοφονικής επίθεσης και καλεί την Κυβέρνηση :

1. Να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτής της επίθεσης.

2. Να ληφθούν μέτρα προστασίας, ασφάλειας και ισονομίας των μεταναστών, ώστε να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα και πρόσβαση στις δομές Παιδείας – Υγείας –Ασφάλειας – Πρόνοιας, κλπ.

3. Τέλος το Δ.Σ. καλεί τους αγρότες κι όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας να τα καταδικάσουν και να σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και σε κάθε φωνή ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Δείτε το Video από το kopanaki News6 σχόλια:

 1. ΟΙ ΚΑΡΠΟΥΖΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ??????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτα να τα δουν οι τσιφλικαδες...ερχετε η ωρα τους!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΑΛΟ-ΤΟ-ΨΗΦΙΣΜΑ-ΓΙΑ-ΤΟΥΣ-ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ-ΑΛΛΑ-ΓΙΑ-ΤΙΣ-ΛΗΣΤΙΕΣ-ΚΑΙ-ΔΟΛΟΦΩΝΙΕΣ-ΤΩΝ-ΕΛΛΗΝΩΝ-ΑΠΟ-ΑΥΤΟΥΣ-ΠΟΙΟ-ΕΙΝΑΙ-ΤΟ-ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΙ-ΤΟ-ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ-ΤΗΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ-ΑΡΧΗΣ.ΓΙΑΤΙ-ΔΕΝ-ΕΞΕΔΩΣΑΝ-ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΙ-ΓΙΑ-ΤΙΣ-ΑΔΕΛΦΕΣ-ΤΣΑΜΗ-ΣΤΑ-ΦΙΛΙΑΤΡΑ.ΑΛΤΡΟΥΙΣΤΕΣ-ΟΙ-ΑΡΧΟΝΤΕΣ.ΚΑΙ-ΜΗ-ΜΑΣ-ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΤΕ-ΓΙΑ-ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ-ΓΙΑΤΙ-ΘΑ-ΓΙΝΕΙ-ΧΑΜΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΝΕ; ΝΑ ΡΘΟΥΝΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗ Κ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ. ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΤΩΝ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΩΝ ΤΟΥΣ ΝΙΑΖΟΥΝ Κ ΟΧΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΗΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΥΠΟΚΡΗΤΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΡΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΙΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ?ΓΙΑ ΤΑ ΕΔΩ ΧΑΛΙΑ ΤΙΠΟΤΑ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ? ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣ? Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ? Ο ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ Κ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ? ΟΥΣΤ ΡΕΕΕΕΕΕΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.