Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Όλο το σχέδιο της «τελικής ψηφιακής μετάβασης»

Αποκάλυψη του Digital TV info

Ως την Άνοιξη του 2014 θεωρεί η κυβέρνηση πως μπορεί να ολοκληρωθεί η ψηφιακή μετάβαση στη χώρα μας. Με άξονα το σχέδιο που απέστειλε στους Πάροχους δικτύου για εσωτερική διαβούλευση, προκύπτει πως στην πρώτη φάση της «τελικής» όπως την ονομάζει ψηφιακή μετάβαση, προωθείται το switch off σε δέκα σημεία της χώρας (allotments) και δεκάδες μικρούς αναμεταδότες τους οποίους θα αναθέσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το Digital TV Info ..........

αποκαλύπτει σήμερα ολόκληρο το σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Αξίζουν ωστόσο ορισμένες επισημάνσεις. Πρώτον μιλάει για απελευθέρωση του ψηφιακού μερίσματος βάζοντας τους διαύλους 57 ως 69, όταν είναι ήδη γνωστό πως από 57 ως και 60 προορίζονται για τις στρατιωτικές επικοινωνίες, δεύτερον οι δίαυλοι 68 και 69 δεν ανήκουν στην Ελλάδα και έχουν αφαιρεθεί από το νέο ψηφιακό χάρτη συχνοτήτων. Τρίτον και σημαντικότερο, η Ελλάδα και επίσημα αποτυπώνεται ψηφιακά σε δυο κατηγορίες. Τις περιοχές (Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Κρήτη) που θα έχουν ψηφιακή τηλεόραση ως το 2014 και όλη την υπόλοιπη χώρα που δεν θα έχει! Αν κοιτάξει κάποιος τους χάρτες κάλυψης που δίνουν οι τεχνικοί της γενικής γραμματείας διαπιστώνει πως το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, η Θράκη και τα δυτικά σύνορα της χώρας μένουν χωρίς κάλυψη. Και το λένε ευθαρσώς πως αυτό που ενδιαφέρει είναι η πληθυσμιακή κάλυψη της χώρας και όχι γεωγραφική.

H τελική ψηφιακή μετάβαση προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 4 φάσεις, αλλά στο σχέδιο καταγράφει μόνο την πρώτη για τα δέκα σημεία σε 51 κέντρα εκπομπής. Πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμη και για αυτό το σχέδιο η Digea εκφράζει σοβαρές αντιρρήσεις.

Το ρεπορτάζ τρέχει και θα ενημερώσουμε για όλες τις άλλες εξελίξεις.

(κατεβάστε το pdf από το παρακάτω link)

http://dl.dropbox.com/u/73258851/plano_metavasis_v4.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.