Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Φιλιατρά: ΝΑΙ στο καρναβάλι των Φούληδων από φορείς και Συλλόγους. [ VIDEO ]

Ναι από φορείς και Συλλόγους για την τέλεση του Καρναβαλιού των Φούληδων ακούστηκε στην σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών από φορείς και συλλόγους της πόλης.

Στην σύσκεψη.......

πήραν μέρος ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, Ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Αναστάσιος Πούλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής ομάδας Φιλιατρών κ.κ. Βιβή Παντελάκη και Γιάννης Ρούσσης, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, Εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, ο πρόεδρος του ομίλου Δράσεων και πολιτισμού Γιάννης Αλεξανδρόπουλος κ.α.

Η κ Παντελάκη αναφέρθηκε στα 10 χρόνια που γίνεται το καρναβάλι των Φούληδων στα Φιλιατρά το οποίο έχει γίνει πλέον θεσμός καθώς πολλοί είναι αυτοί που το θέλουν να συμμετέχουν στην διαδικασία από το ξεκίνημα μέχρι την τελική έκβαση της παρέλασης την τελευταία Κυριακή.
Η απόφαση που πάρθηκε να ξαναγίνει το καρναβάλι ήταν γενναία καθώς οικονομικές συνθήκες δεν είναι στο πλευρό της εκδήλωσης καθώς θα πρέπει να βρεθούν από χορηγίες.
Η συμμετοχή στο καρναβάλι πέρσι στηρίχθηκε στα σχολεία που έκαναν ομάδες, αλλά και Ενήλικες που έκαναν Group.
θα κάνουμε φέτος επαφές με συλλόγους και από γειτονικές πόλεις.
Και κατέληξε λέγοντας ότι θελολυμε να ξαναζήσουμε με το καρναβάλι μια πόλη ζωντανή όπως την έχουμε συνηθίσει τα τελευταία 10 χρόνια.

Ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Τάσος Πούλος είπε ότι το κόστος του καρναβαλιού πρέπει να στηρίζεται στα Φιλιατρά και θα πρέπει να διατηρήσουμε το μονοπώλιο.
Η Εκδήλωση αυτή δίνει ζωή στην πόλη και την ομορφαίνει.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Ρούσσης είπε ότι όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να το καταφέρουμε για να δώσουμε μια πινελιά χαράς στην γκρίζα εποχή που ζούμε.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας είπε ότι με καθεστώς μιζέριας, ο Δήμος και η κοινωνία θα νεκρώσουν.
Εκανε μια σύντομη αναφορά στα προηγούμενα χρόνια και ιδίως στην πρώτη χρονιά της παρούσας δημοτικής αρχής.
Ο Δήμος θα καλύψει τα ηχητικά, τα οποία θα καλυφθούν με χορηγίες μιας και έχουν το μεγαλύτερο κόστος και ανέφερε ότι ο καθένας θα πρέπει να συμμετάσχει, να αυτοσχεδιάσει, όπως πέρσι που ήταν συγκλονιστικά.
Το καρναβάλι λειτουργεί προς όφελος των καταστημάτων στα Φιλιατρά, δουλεύει για την τοπική οικονομία.
Εκανε μια αναδρομή στο παρελθόν που δεν υπήρχε καρναβάλι, αλλα ομάδες παιδιών που ντύνονταν μπαρμούτες και γινόταν καλαμπούρι μεγάλο.

Από την πλευρά τους ο εκπρόσωπος του Λυκείου εξέφρασε την άποψη ότι όλοι θα θέλουν να συμμετάσχουν με γκρουπάκια.
Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Εκπρόσωπος των μαθητών του Γυμνασίου.

Η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού κ. Δώρα Πανταζοπούλου είπε ότι δεν μπορούμε να στερήσουμε από τα παιδιά την διάθεση συμμετοχής στο καρναβάλι.
Η εκπρόσωπος του 1ου Δημοτικού κ. Μπέττυ Κορωναίου είπε ότι θα στηρίξουμε σαν σύλλογος γονέων τα παιδιά.
Η εκπρόσωπος του συλλόγου Γονέων του λυκείου κ. Δέσποινα Στυλιανού είπε ότι θα παρέχουν στήριξη και βοήθεια στα παιδιά όπου την χρειαστούν.
Ο Γιώργος Αλεξανδρόπουλος από τον Αγροτικό Σύλλογο είπε οτι ο Σύλλογος θα συνδράμει με τρακτέρ και ότι χρειαστεί.
Ο πρόεδρος του Πυρσού Νίκος Αντωναρόπουλος είπε ότι προ αμνημονεύτων ετών ο Σύλλογος είχε εκφράσει την αντίθεση του στον τρόπο λειτουργίας του υποτιθέμενου καρναβαλιού. Άποψη που υπάρχει ακόμα και σήμερα.
Ο πρόεδρος του ομίλου Δράσεων και ππολιτισμού Γιάννης Αλεξανδρόπουλος είπε ότι δεν εχει αποφασιστεί κάτι από πλευράς του συλλόγου και για το θέμα θα έδιναν την άποψη του Δ.Σ. τις αμέσως επόμενες μέρες. Σαν όμιλος είμαστε θετικοί στην εκδήλωση αυτή.
Ο Εκπρόσωπος του τριφυλιακόύ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Γιώργος Μπουγότσος είπε ότι και το ΤΕΘ στηρίζει αυτή την προσπάθεια και την υποστηρίζει.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών Νίκος Φάμπας είπε ότι ο Σύλλογος δεν μπορεί να προσφέρει αυτή την στιγμή κάποιο ποσό. Περιμένουμε κάποια προγράμματα από το ΕΣΠΑ για τους Ελεύθερους επαγγελματίες.
Ο εκπρόσωπος της Χριστιανούπολης είπε ότι δεν εχει συζητηθεί το θέμα, θα συζητηθεί όμως και θα απαντήσουν τις επόμενες ημέρες. Ανέφερε όμως όιτ την Καθαρά Δευτέρα ο Σύλλογος της Χρισταινούπολης διοργανώνει πέταμα χαρταετού με τρία βραβεία και με σαρακοστιανά εδέσματα εντελώς Δωρεάν.

Δείτε το σχετικό Video από την χθεσινή σύσκεψη



3 σχόλια:

  1. ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕΨΕΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ,ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΤΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟ ,ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ,ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΝΑ ΣΤΕΦΤΕΙ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αντρεα,ευγενια,παναγιωτη,αναστασια,ζωη, μ'αρεσει που κρυβεστε!!!χαχαχαχα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. NA GINEI TO KARNABALI. EXEI GINEI PIA THESMOS GIA TA FILIATRA. THA HTAN ADIKO NA STAMATHSEI. AS MHN EXEI ARMATA. AS MHN EXEI POLYTELEIA.
    SHMASIA EXEI NA GINEI H PARELASH AKOMA KAI ETSI.
    FILIATRINOI KRATHSTE TA ETHIMA MAS KAI TIS EKDHLOSEIS MAS KAI BALTE STIN AKRI OSOYS THELOYN NA TA SBHSOYN.

    P.A.
    CHICAGO

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.