Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Τελευταία ημέρα προθεσμίας για την συγχώνευση Eurobank με Εθνική

Τελευταία ημέρα προθεσμίας σήμερα για τη δημόσια πρόταση εξαγοράς της Eurobank από την Εθνική Τράπεζα προς τους μετόχους της πρώτης για την ανταλλαγή των μετοχών τους με τίτλους της νέας Εθνικής Τράπεζας στο πλαίσιο της συγχώνευσης των δύο τραπεζών.

Η προτεινόμενη ........

σχέση ανταλλαγής είναι 58 μετοχές της Εθνικής για κάθε 100 μετοχές της Eurobank. Ο νέος όμιλος θα έχει συνολικό ενεργητικό 174,2 δισ. ευρώ, δάνεια και απαιτήσεις κατά πελατών 113,0 δισ. ευρώ και καταθέσεις 84,6 δισ. ευρώ.

Με την ολοκλήρωση της ανταλλαγής η Eurobank θα καταστεί θυγατρική της Εθνικής, ενώ η νομική συγχώνευση των δύο τραπεζών εάν, όπως όλα δείχνουν, επιτευχθεί συμφωνία, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Εν τω μεταξύ, χθες, Πέμπτη, η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού ενέκρινε, υπό όρους , την συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος με την Τράπεζα Eurobank Ergasias.

Η Επιτροπή έκανε δεκτό το αίτημα των μερών για την ανάληψη δεσμεύσεων (διορθωτικών μέτρων), στην αγορά της αποδοχής καρτών (merchant acquiring), καθώς και στις αγορές στεγαστικής πίστης και πρωτασφαλίσεων κατά κινδύνων ζημιών.

Το πληροφοριακό δελτίο της δημόσιας πρότασης που υπέβαλλε η Εθνική προβλέπει, μεταξύ άλλων, το κλείσιμο περίπου του 20% των τραπεζικών καταστημάτων της ενοποιημένης Εθνικής και Eurobank, ενώ εκτιμάται πως ανάλογη θα είναι και η μείωση του προσωπικού.

Εκτός από τον περιορισμό του δικτύου των καταστημάτων και αυτών των ΑΤΜ, ο όμιλος αναμένεται να κλείσει περίπου το 25% των καταστημάτων σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία και Κύπρο, όπου και οι δυο τράπεζες έχουν παρουσία.
Επικεφαλής του νέου ομίλου θα είναι ως πρόεδρος ο Γιώργος Ζανιάς και διευθύνων σύμβουλος ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

Market Beast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.