Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Έργα στην ορεινή Τριφυλία, στο φονικό Λαγκούβαρδο και επιτάχυνση του ΕΣΠΑ

ΜΕ δημοπρασίες προσπαθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου να επιταχύνει τις υποδομές στην Τριφυλία που χρήζουν άμεσης παρέμβασης. Πρόσφατα πέρασε από την οικονομική επιτροπή η δημοπράτηση του έργου Κυπαρισσία-Περδικονέρι με προσωρινό ανάδοχο για οδικές εργασίες κατά μήκος του επαρχιακού δρόμου που καταλήγει στην ορεινή Τριφυλία με διέξοδο προς Νότο.

Το έργο αυτό έχει κόστος πάνω από 70.000 ευρώ και .........

αναμένεται να αποτελέσει μέρος του οδικού άξονα προς τους Χριστιάνους. Παράλληλα την Παρασκευή το πρωί αναμένεται να εγκριθεί η δημοπράτηση του έργου βελτίωσης του δρόμου Φιλιατρά - Μάραθος, στη γέφυρα του Λαγκουβάρδου, προϋπολογισμού 480.000 ευρώ, από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπου σύμφωνα με το Νόμο αναμένεται, επίσης, να συγκροτηθεί με την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ

Τα έργα αυτά παρακολουθεί από πολύ κοντά ο Περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπακούρος που ασχολήθηκε ενεργά για την ένταξή τους μαζί με τα υπόλοιπα όπως ο δρόμος Γαργαλιάνοι-Ρωμανού και άξονες σε ορεινές περιοχές. Μάλιστα για όλα τα θέματα υπάρχει παρακολούθηση από το Περιφερειακό συμβούλιο με την συμβολή του κ. Μπακούρου ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του και για την έγκριση από την Οικονομική επιτροπή των επειγόντων εργασιών στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, για το οποίο έχει τεθεί άμεση προτεραιότητα και μάλιστα ο σύμβουλος είχε πείσει τους αρμόδιους για την αναγκαιότητά του. Εξάλλου άμεση προτεραιότητα για την Περιφέρεια αποτελεί η απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ. Εδώ το βλέπουμε με τον Πρόεδρο του Στασιού κ. Καρούμπαλη.

Radio936

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.