Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Απόφαση–βόμβα για τα Windows Phone από τη Google

H Google ανακοίνωσε πως παύει να υποστηρίζει το πρωτόκολλο ActiveSync του Microsoft Exchange στις 30 Ιανουαρίου, ενώ από την εταιρεία είχαν δηλώσει επίσης πως δε θα επενδύσουν σε εφαρμογές για Windows Phone ή Windows 8, αφού οι χρήστες “δεν είναι εκεί”.

Οι λογαριασμοί Google Apps for business δεν .........

θα επηρεαστούν και όσες συσκευές είναι ήδη ρυθμισμένες να συγχρονίζουν mail, ημερολόγιο και επαφές θα λειτουργούν κανονικά, νέες όμως συσκευές δε θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πρωτόκολλο ActiveSync του Exchange με το Gmail. Είναι μία κίνηση - βόμβα για τα Windows Phone από τη Google…

Στο iOS, υπάρχει υποστήριξη IMAP καθώς και Gmail app, όπως και η υποστήριξη των προτύπων CalDAV για το ημερολόγιο και CardDAV για τις επαφές, τα οποία όμως η Microsoft είχε επιλέξει να μην υποστηρίξει στα Windows Phone 8. Αυτή τη στιγμή οι χρήστες των Windows Phone βρίσκονται μάλλον ξεκρέμαστοι ως προς την υποστήριξη των εφαρμογών τής Google.

Η Microsoft έχει κάτι περισσότερο από έναν μήνα περιθώριο για να προσφέρει στους πελάτες της μία αξιόπιστη και μόνιμη λύση, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι τελικά να αναγκαστεί να υποστηρίξει τα πρότυπα CalDAV και CardDAV, αφού εάν επιλέξει να αγνοήσει το συγχρονισμό του Gmail calendar και των επαφών, θα είναι σαν να “απορρίπτει” από πελάτες της όσους χρησιμοποιούν τις δημοφιλείς υπηρεσίες τής Google. Ως προς το Gmail, η λύσηIMAP έστω και χωρίς push υποστήριξη αλλά με συγχρονισμό κάθε 15 λεπτά, είναι η μόνη ικανοποιητική λύση, μέχρι να αποφασίσει η Google να κατασκευάσει Windows Phone 8 app.

Euro2Day

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Πως δεν θα χάσετε ΠΟΤΕ τον τηλεφωνικό σας κατάλογο στο Smart phone σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.