Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

"Bομβα" Καλκαβούρα στο Δ.Σ. Τριφυλίας

«Βόμβα» έριξε στο κλείσιμο της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας ο πρόεδρος του Σώματος, Γιάννης Καλκαβούρας. Αφού ευχαρίστησε τους συναδέλφους του, αποχώρησε αμέσως από την αίθουσα!
«Κύριοι συνάδελφοι, σ' αυτό το σημείο εγώ θα ήθελα να σας ευχαριστήσω τόσο για τη σημερινή συνεδρίαση όσο και για τις συνεδριάσεις καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας μου εδώ των δύο ετών. Ευχαριστώ!», ήταν συγκεκριμένα τα λόγια του.

Ακούγοντάς τα, η γραμματέας - πρακτικογράφος, που ............

καθόταν παραδίπλα του, γεμάτη απορία στράφηκε προς αυτόν και ρώτησε: «Το Δεκέμβρη;», χωρίς ωστόσο να πάρει απάντηση, καθώς ο κ. Καλκαβούρας κατέβηκε από τα έδρανα του προεδρείου και χωρίς να μιλήσει σε κανέναν αποχώρησε.

Παγωμάρα επικράτησε μεταξύ του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων, από τα λόγια του προέδρου και την άμεση αποχώρησή του, ενώ όλοι τους έδειχναν ξαφνιασμένοι.
Εμφανής ήταν και η αμηχανία του ίδιου του δημάρχου, ο οποίος αρχικά έδειχνε να μην καταλαβαίνει τι ακριβώς συνέβη, ενώ δημοτικοί σύμβουλοι ήταν «μαγκωμένοι», προσπαθώντας, αφενός, να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να υποβαθμίσουν το θέμα και, αφετέρου, να βγάλουν ένα συμπέρασμα από τα λόγια του προέδρου και την αποχώρησή του, δίδοντας διάφορες ερμηνείες, αλλά με επιφύλαξη!
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε χθες το μεσημέρι με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Τριφυλίας Γιάννη Καλκαβούρα, όταν τον ρωτήσαμε για τις ευχαριστίες του προς το Σώμα, είπε στο «Θ»: «Ακριβώς αυτό που είπα. Αυτό ισχύει»!
Όταν, δε, επιμείναμε, λέγοντάς του ότι η θητεία δεν έληξε ή έληγε προχθές, αλλά έχει ένα μήνα ακόμα μπροστά, οπότε θα γίνει και άλλη ή και άλλες ακόμα συνεδριάσεις, ο κ. Καλκαβούρας μάς απάντησε: «Αισθάνθηκα την ανάγκη, επειδή τελειώνει η θητεία, να ευχαριστήσω τον κόσμο, τους συναδέλφους μου που με ανεχτήκανε όλο αυτό το διάστημα!», χωρίς και πάλι να απαντήσει.
Επιμείναμε και τον ξαναρωτήσαμε σχετικά, αλλά ο ίδιος ευγενικά αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο και να δώσει άλλη απάντηση, λέγοντας: «Από μέρους μου, για αυτά που είπα χθες (σ.σ. προχθές), λέω αυτό (που απάντησε προηγουμένως και προαναφέρουμε) και τίποτε άλλο!».

«Πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί» η δημοτική ομάδα στους Γαργαλιάνους.

Ο κ. Καλκαβούρας, ευγενής ως είναι και άνθρωπος χαμηλών τόνων, μπορεί στην επικοινωνία μας να μη θέλησε να δώσει συνέχεια, ωστόσο επειδή μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά και οι ευχαριστίες τους προς τους συναδέλφους του για τα δύο χρόνια της θητείας του ως προέδρου (θητεία, πάντως, που λήγει την 31η Δεκεμβρίου και δημαιρεσίες για προεδρείο θα γίνουν την πρώτη Κυριακή του νέου έτους), η κίνησή του αυτή, από πολλούς, ερμηνεύεται ως μήνυμα προς τη Δημοτική Αρχή και το δήμαρχο πρωτίστως. Μήνυμα πως στο Δήμο Τριφυλίας κάτι δεν πάει καλά και δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι ως έχει! Μήνυμα για αλλαγές! Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας, αλλαγές στη διοίκηση και, βεβαίως, αλλαγές στα πρόσωπα που ακούν διοίκηση.
Στελέχη του συνδυασμού του δημάρχου στη Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων, που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, έλεγαν πως «η δημοτική ομάδα και οι τοπικοί σύμβουλοι στους Γαργαλιάνους θυμίζουν "πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί"». Μάλιστα, απέδιδαν τη συγκεκριμένη αναφορά του κ. Καλκαβούρα στο γεγονός ότι «δεν αντέχει άλλο ο άνθρωπος όσα συμβαίνουν στους Γαργαλιάνους και το Δήμο με την ανοχή του δημάρχου». Επίσης, σημείωναν πως «υπάρχουν μεγάλες κόντρες των συμβούλων, δημοτικών και τοπικών, με τον αντιδήμαρχο Γαργαλιάνων, και εδώ και μήνες έχουν εκφράσει παράπονα και διαμαρτυρίες στο δήμαρχο, ο οποίος όμως δεν έχει κάνει τίποτα για να φτιάξουν τα πράγματα και τα ανέχεται. Ακόμη και στις συσκέψεις της δημοτικής ομάδας, όλων των συμβούλων, έχει τεθεί το πρόβλημα στους Γαργαλιάνους»...
Με ενδιαφέρον, πλέον, αναμένονται εξελίξεις στο εσωτερικό της Δημοτικής Αρχής, καθώς και η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!

Του Ηλία Γιαννόπουλου στο "Θάρρος"

1 σχόλιο:

  1. διαλυστε τον καλλικρατη....
    η μονη λυση...
    εισαστε ολοι μαριονετες του δρακου και της κυπαρισσιας...
    οσο για τον ουρανοκατεβατο εχει γινει γεννιτσαρος για να παιρνει το μισθο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.