Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Mεταγραφές φοιτητών. Επανέρχονται λόγω κρίσης.

Ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωση σειρά μέτρων για την οικονομική ανακούφιση των οικογενειών που σπουδάζουν στην περιφέρεια. Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο οι πρωτοετείς φοιτητές θα μπορούν να μεταγραφούν με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια σε αντίστοιχες σχολές προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οικονομικά οι οικογένειές τους.

Παράλληλα αυξήθηκε ο αριθμός των ..........

φοιτητών που σιτίζονται δωρεάν από τις 57.000 στις 70.000 ενώ στόχος είναι τα δωρεάν γεύματα να φτάσουν τις 90.000

Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας

• Σε συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών αυτής της χρονιάς, με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, να μεταγραφούν το επόμενο εξάμηνο σε αντίστοιχο Τμήμα άλλου Ιδρύματος, προκειμένου να μειώσουν το κόστος διαβίωσής τους.

• Στους επί πτυχίω φοιτητές να συμμετέχουν σε έκτακτη εξεταστική περίοδο τον Φεβρουάριο του 2013, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, λίγους μήνες νωρίτερα.

• Αύξηση του αριθμού των δωρεάν σιτιζόμενων φοιτητών από τη Φοιτητική Μέριμνα, από τους 57.000 στους 70.000. Στόχος το 2013 να σιτίζονται δωρεάν 90.000 φοιτητές,. Αντίστοιχη είναι και η προσπάθειά μας σε ό,τι αφορά στη στέγαση των φοιτητών.

«Γνωρίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο δεν λύνουμε τα πολλά και μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια. Αυτά τα κοινωνικά μέτρα μπορούμε, όμως, να λάβουμε αυτή τη στιγμή, προκειμένου να μειώσουμε τα οικονομικά βάρη, εκείνων που υφίστανται σε μεγαλύτερο βαθμό τις συνέπειες της κρίσης, και να βοηθήσουμε τους φοιτητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους» δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.