Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Δωρεάν εξετάσεις για Διαβήτη από 9 - 11 Νοεμβρίου στο Ζάππειο

Την ευκαιρία να εξεταστούν δωρεάν και να μάθουν εάν πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη θα έχουν από την Παρασκευή 9 έως και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 οι κάτοικοι της Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής της Αττικής στην Αίγλη Ζαππείου.

Συγκεκριμένα, από τις 10:00 π.μ. της Παρασκευής έως και τις 14:00 μ.μ. της Κυριακής θα διενεργούνται δωρεάν μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c) σε όσους το επιθυμούν, προκειμένου αφενός μεν, να εντοπιστούν άτομα με διαβήτη και να παραπεμφθούν για περαιτέρω ιατρική διερεύνηση, αφετέρου δε, να διαπιστωθεί εάν οι ήδη πάσχοντες είναι καλά ρυθμισμένοι.

Οι ώρες των μετρήσεων έχουν ως εξής: ......

Παρασκευή 9 & Σάββατο 10 Νοεμβρίου ώρες 10:00 – 14:00 & 17:00 – 20:00
Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012, ώρες 10:00 – 14:00.

Παράλληλα, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στις 09:30 – 15:30, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική Ημερίδα για τους ιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας, ενώ την Κυριακή 11 Νοεμβρίου (ώρες 11:00 – 14:00), θα διεξαχθεί ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό στον ίδιο χώρο.

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο Πανελλήνιο Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του Ελληνικού Κοινού γύρω από το σακχαρώδη διαβήτη, με τίτλο «Πρόλαβε το Διαβήτη σου και αν έχεις ήδη, αντιμετώπισέ τον σωστά», που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.) από τις αρχές του 2012.

Το Πρόγραμμα, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ορίζοντας 2020», είχε αφετηρία τη Λάρισα (30 Μαρτίου - 1 Απριλίου 2012), συνεχίστηκε στα Χανιά στις 13 - 15 Ιουλίου, στην Καβάλα στις 21 - 23 Σεπτεμβρίου, στη Δημητσάνα στις 12 – 14 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στην Αθήνα, στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη (14 Νοεμβρίου). Μάλιστα, για το επόμενο έτος το Πρόγραμμα θα συνεχιστεί σε άλλες έξι περιοχές της χώρας μας.

Στις εκδηλώσεις της Αθήνας θα συμμετάσχουν κορυφαίοι επιστήμονες που θα ενημερώσουν τόσο το ιατρικό, όσο και το γενικό κοινό για όλες τις νεότερες εξελίξεις γύρω από το σακχαρώδη διαβήτη. Συγκεκριμένα, θα μιλήσουν ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.ΚΕ.ΔΙ., καθηγητής Παθολογίας, Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Σακχαρώδη Διαβήτη των Πανεπιστημίων Αθηνών και Ουλμ Γερμανίας, ακαδημαϊκός και μέλος της Συγκλήτου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών (EASA, Σάλτσμπουργκ - Αυστρία) Σωτήριος Α. Ράπτης, ο καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου Δημήτριος Κρεμαστινός, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδικής Ενδοκρινολογίας – Νεανικού Διαβήτη Πανεπιστημίου Αθηνών Χριστίνα Κανακά-Gantenbein, ο αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας-Νεφρολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτριος Βλαχάκος, ο αναπληρωτής καθηγητής Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών Αλέξανδρος Στρατηγός, η επίκουρη καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών Μελπομένη Πέππα και ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

Η διεξαγωγή του προγράμματος από το Ε.ΚΕ.ΔΙ. γίνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Ιατρικής Επιμόρφωσης (Ε.Α.Ι.Ε.), το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Υγείας (European Institute of Health - E.I.H.), την Ελληνική Ομοσπονδία για το Διαβήτη (ΕΛ.Ο.ΔΙ.), το Ροταριανό Όμιλο Αθηνών (Ρ.Ο.Α.) και τους τοπικούς Ροταριανούς Ομίλους των επιλεγμένων πόλεων.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.