Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

Από το Σάββατο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

Με φόντο τις έντονες αντιρρήσεις εμπόρων και καταναλωτών στην εξίσωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα αρχίζει το Σάββατο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς οι ομοσπονδίες Βενζινοπωλών, Πρατηριούχων και μεταπωλητών πετρελαίου θέρμανσης ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του κοινού και ειδικά των ευπαθών ομάδων.

Το Υπουργείο Οικονομικών έχει ανακοινώσει ότι .......

από την ερχόμενη εβδομάδα ενεργοποιείται και η διαδικτυακή υπηρεσία για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης. Προϋπόθεση είναι η καταγραφή διαμερισμάτων και ενοίκων στο μητρώο πολυκατοικιών στη σχετική υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Ομως, όπως σημειώνουν, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων τα εισοδηματικά που έχουν οριστεί είναι ιδιαίτερα αυστηρά, την ώρα που το πετρέλαιο θα διατεθεί σε τιμές ιδιαιτέρως τσουχτερές που ξεκινούν από 1,31 ευρώ και κλιμακώνονται μέχρι 1,5 ευρώ το λίτρο.

Δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές που έχουν ήδη στραφεί σε εναλλακτικές λύσεις θέρμανσης ή που αναζητούν τρόπους για να το κάνουν, καθώς το κόστος είναι δυσβάσταχτο έως και απαγορευτικό για ένα μέσο νοικοκυριό.

Οι οργανώσεις της λιανικής αγοράς καυσίμων, από την πλευρά τους, επισημαίνουν ότι η «η εξομοίωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και τα κριτήρια επιδότησης δεν έχουν καμία σχέση με το λαθρεμπόριο καυσίμων παρά μόνο για την υλοποίηση των απαιτήσεων του μνημονίου» και ότι το λαθρεμπόριο καυσίμων πατάσσεται μόνο με την εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων.

Η ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης παραμένει πάντως υποτονική λόγω κρίσης αλλά και σχετικά υψηλών θερμοκρασιών σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.