Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Σε ΦΕΚ ο νέος ψηφιακός χάρτης για την ψηφιακή τηλεόραση

Σύμφωνα με την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ: 2704/Β΄/5-10-2012) των Υπουργείων Επικρατείας και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων καθορίστηκε ο Χάρτης Συχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης, ο οποίος αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη του νέου τηλεοπτικού ψηφιακού δικτύου ευρυεκπομπής της χώρας.

Ο Χάρτης Συχνοτήτων περιγράφει τα κέντρα εκπομπής και τα λεπτομερή τεχνικά χαρακτηριστικά του δικτύου, ώστε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία και ανάπτυξή του, με στόχο την πλήρη πληθυσμιακή κάλυψη της χώρας.

Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του Χάρτη θα είναι:....

α. Δυνατότητα για δημιουργία νέων υπηρεσιών (πληροφόρησης, προγράμματος (EPG) και στο εγγύς μέλλον καινοτόμες τηλεοπτικές υπηρεσίες)
β. Ορθολογική εξοικονόμηση ραδιοφάσματος πράγμα που σημαίνει ότι θα εξοικονομηθεί το λεγόμενο ψηφιακό μέρισμα και θα αποδοθεί για χρήση από άλλες ηλεκτρονικές επικοινωνίες (π.χ. κινητή τηλεφωνία 4ης γενιάς), με άμεσα και έμμεσα οικονομικά και άλλα οφέλη για τους πολίτες και το κράτος
γ. Το προς ανάπτυξη ψηφιακό δίκτυο, που ορίζει ο Χάρτης Συχνοτήτων, θα έχει συνολικά σημαντικά χαμηλότερη ισχύ εκπομπής και κατανάλωση ρεύματος, με πολύ καλύτερη εμβέλεια και ποιότητα εικόνας
δ. Το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού θα απολαμβάνει τα οφέλη καθαρού ψηφιακού σήματος, απαλλαγμένο από «είδωλα», «χιόνια» και λοιπές παρεμβολές.

Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Μενέλαος Δασκαλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Χάρτης Συχνοτήτων για την τηλεόραση είναι γεγονός. Θέτει το πλαίσιο και τους κανόνες για την πλήρη ανάπτυξη της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Νοικοκυρεύει το τοπίο για όσους θα επενδύσουν στη δημιουργία δικτύου μετάδοσης και εξασφαλίζει εγγυημένες ποιοτικά υπηρεσίες λήψης για όλους τους Έλληνες τηλεθεατές. Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις και για την προσφορά νέων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Με την υλοποίηση του Χάρτη Συχνοτήτων θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την εκμετάλλευση φάσματος, που είναι εθνική περιουσία και έως σήμερα μένει αναξιοποίητο, το οποίο με την αξιοποίησή του, σχετικά σύντομα, θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στο δημόσιο ταμείο. Προσφέρουμε στους Έλληνες τηλεθεατές τις αναβαθμισμένες δυνατότητες της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, με στόχο το σύνολο των Ελλήνων πολιτών να απολαμβάνει τα οφέλη της νέας ψηφιακής εποχής».

Τυπολογίες

UPDATE 22/10/2012 12:06

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΝΕΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΧΑΡΤΗ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


1 σχόλιο:

  1. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΤΕ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΗΜΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.