Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Φιλιατρά: Ζημιές απο τους χθεσινούς κεραυνούς

Τελικά δεν ήταν μόνο κάποια περιοχή στο δυτικό τμήμα των Φιλιατρών όπου έμεινε χωρίς ρεύμα όπως δημοσιεύσαμε χθες βράδυ αλλα σήμερα το μεσημέρι που αποκαταστάθηκε η ηλεκτοδότηση αποκαλύφθηκε ότι πολλές ηλεκτρικές συσκευές υπέστησαν βλάβες με αποτέλεσμα τα τηλέφωνα ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών να πάρουν στην κυριολεξία φωτιά.
Χθες το απόγευμα με τους κεραυνούς και την νεροποντή έμεινε χωρίς ρεύμα μέχρι σήμερα το μεσημέρι μια ολόκληρη περιοχή που πιάνει από την είσοδο της πόλης (Εθνική οδός Φιλιατρών - Κυπαρισσίας) μέχρι αρκετό τμήμα της δεκατεσσάρων.
Αιτία για την πολύωρη διακοπή στην ηλεκτροδότηση .........

ήταν η μεγάλη βλάβη που υπέστη ο μετασχηματιστής της περιοχής όπου απαιτούνταν η αντικατάσταση του με καινούριο που θα ερχόταν σήμερα απο Καλαμάτα.

Ωστόσο οι ζημιές που προκλήθηκαν σε ηλεκτρικές και Ηλεκτρονικές συσκευές όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές, Φούρνοι μικροκυμάτων κουζίνες και τηλεοράσεις με ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ απαιτούν αρκετά χρήματα για την αποκατάσταση τους.
Στο 1ο Νηπιαγωγείο, προκλήθηκαν σοβαρές βλάβες στους δυο Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές παρόλο που ήταν συνδεδεμένοι με σύστημα σταθεροποίησης τάσης (UPS) τα οποία και αυτά υπέστησαν βλάβη.
Όπως πληροφορηθήκαμε σε πολλά σπίτια βλάβες παρουσιάστηκαν σε ηλεκτρικές συσκευές όπως ηλεκτρικές κουζίνες, φούρνους μικροκυμάτων και τηλεοράσεις.
Βλάβες που παρόλο που δημιουργήθηκαν με υπαιτιότητα της ΔΕΗ λόγω της αυξομείωσης της τάσης εν τούτοις θεωρείται πάρα πολύ δύσκολο να αναγνωρίσει από την επιχείρηση η υπαιτιότητα των βλαβών και φυσικά η αποζημίωση των κατόχων τους.
Και αυτό γιατί το κράτος φρόντισε να απαλλάξει την ΔΕΗ απο τις ευθύνες για ζημιές που προκαλούνται από το δίκτυο ηλεκτροδότησης της.

1 σχόλιο:

  1. ΦΙΛΙΑΤΡΑ!!!
    ελ ντοραντο ,για τους ξενους!!!
    ερημος για τους ντοπιους!!!


    TI ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.