Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Όλα στο φως της δημοσιότητας, κύριε δήμαρχε!

Του Ηλία Γιαννόπουλου στο "Θάρρος"

*«Κάθε κριτική, μέχρι εκεί που θεωρώ ότι είναι καλόπιστη και εκφράζει αγωνία, εγώ τη δέχομαι! Αν διαπιστώνουμε, κάποια στιγμή, ότι υποβολιμαία, ιντριγκαδόρικα, συνωμοτικά, κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο πείτε το, ασκείται κριτική από οποιαδήποτε πλευρά εκεί, να έχουν οι πάντες στο μυαλό τους ότι ο ομιλών μπορεί να μιλήσει τόσο τεκμηριωμένα, τόσο σκληρά, τόσο ουσιαστικά και πειστικά, που δε θα 'χουν πού να κρυφτούν.» είπε ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!

Σε ό,τι με αφορά, προσωπικά και επωνύμως δηλώνω.............

πως κάθε απάντηση του δημάρχου σε σχόλιο ή ρεπορτάζ είναι καλοδεχούμενη και επιθυμητή για την ενημέρωση των πολιτών!

*Και μιας η αναφορά για την ενημέρωση των πολιτών, δε μας λέτε δημόσια και αναλυτικά, παρακαλώ πολύ, για τις οφειλές του Δήμου Τριφυλίας. Τις ληξιπρόθεσμες οφειλές για τις οποίες σας ζητήθηκαν εξηγήσεις!
*Δε μας λέτε, επίσης, για τις κατασχέσεις στους λογαριασμούς του Δήμου! Αναλυτικά! Για ποια έργα, πού έγιναν, πότε έγιναν και ποιος τα βεβαιώνει;
*Δε μας λέτε, κύριε δήμαρχε, αναλυτικά, με βάση την απογραφή, ποιοι πρώην Δήμοι χρωστάνε, πόσα και σε ποιους για ποια συγκεκριμένα έργα;
*Πείτε μας, ακόμη, από 1η Γενάρη 2010 πόσες και ποιες οφειλές προηγούμενων ετών πληρώσατε, σε ποιους και για ποια, συγκεκριμένα, έργα!
*Ε, με την ευκαιρία, δε μας λέτε και πόσα, σε ποιους και για ποια έργα πληρώσατε τους 22 μήνες της δημαρχοντίας σας;

7 σχόλια:

  1. καίρια τα ερωτήματα του Ηλία! Θα τα απαντήσει ο Κόλλιας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιαννης κερναει γιαννης πινει...
    φιλαρακι χαλαρωσε λιγακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας τα απαντήσει ο αντιδήμαρχος που τον βάζει να κάνει τέτοια σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μόνος του το παλεύει ο Γιαννόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ας τα απαντήσουν όλοι εκειμέσα στο Δήμο. δήμαρχος, αντιδήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι που είναι σε επιτροπές και ομάδες! θα απαντήσει κανένας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ποιος γιαννησ, ξερεισ κατι,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο σημερινός δήμαρχος εξελέγη με τις ψήφους κυρίως των Γαργαλιανιωτών, στους οποίους ήταν άγνωστος, και το ξέρει πολύ καλά. Υπάρχει και το βίντεο όπου το ομολογεί στην πλατεία Γαργαλιανων. Οι Φιλιατρινοί κάτι ήξεραν... Εμείς εδώ ακολουθήσαμε την "τηλεφωνική διαταγή"... Ας προσέχαμε!

    Μας υποσχέθηκε ότι αν γινόταν δήμαρχος θα έκανε οικονομικό έλεγχο σε βάθος για να μάθουμε:

    Πόσα εκατομμύρια ήταν το "φέσωμα" των Γαργαλιάνων...
    Πόσα δάνεια είχαν πάρει από τράπεζες και το ΤΠκΔ.
    Την αιτιολογία του κάθε δανείου
    Αν έγιναν ή όχι τα έργα για τα οποία πήραν τα δάνεια
    Το πραγματικό κόστος, με αποδείξεις, για κάθε έργο που τυχόν έγινε...

    Του ζητήσαμε (22510/24-08-2012) να μας απαντήσει με λεπτομέρειες στα ερωτήματα μας και η απάντηση που λάβαμε ήταν "άλλα αντί άλλων". Η απάντηση του μας θύμισε τις γελοίες απαντήσεις του ανεκδιήγητου βαψομαλιά των Γαργαλιάνων. "Τρία πουλάκια κάθονται και στη κορφή κανέλα"...

    Ίσως να μην είχε ώρα να το κάνει μέχρι τώρα (τρέχει και στη ΔΕΗ να πληρώνει τους λογαριασμούς της καντίνας του Λαγκούβαρδου... http://www.gargalianoi.com/2012/07/15/67845/) αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βρει χρόνο να απαντήσει, απλούστατα διότι είναι υποχρεωμένος να απαντήσει καθαρά στις ερωτήσεις μας και όχι σε ότι θέλει ο ίδιος.

    Οι αιρετοί που δεν απαντούν ευθέως στις ερωτήσεις των πολιτών προσβάλουν τον εαυτόν τους και προσπαθούν με την μούγκα τους να προσβάλουν τους ενεργούς πολίτες που νοιάζονται για το καλό του συνόλου.
    Κανένας δεν τους απαγορεύει να γελοιοποιούν τους εαυτούς τους, είναι αναφέρετο δικαίωμά τους! Τους πολίτες δεν μπορούν!
    Οι περισσότεροι το κάνουν καθημερινά με τις πράξεις τους ή καλύτερα με την ανικανότητά τους να κάνουν οτιδήποτε.

    Απαντήστε κ. Δήμαρχε με ντοκουμέντα και όχι πολιτικάντικες υπεκφυγές, που πιθανόν να τις εκλάβει κάποιος “ανίδεος και κακοήθης ” πολίτης σαν ...προσπάθεια από μέρους σας κουκουλώματος κάποιων πιθανών παράνομων αποφάσεων ή και πράξεων της τελευταίας ανεκδιήγητης δημοτικής αρχής του πρώην Δήμου Γαργαλιάνων.
    Θα είναι άδικο...

    ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ NEWS
    www.gargalianoi.com
    -----------------------

    Ηλία ψηλά το κεφάλι! Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.