Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Αύξηση ορίου ηλικίας ακόμη και σε όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης

Το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν τα νέα αυξημένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που θα προκύψουν από την αύξηση του γενικού ορίου από τα 65 στα 67 χρόνια ακόμη και σε όσους έχουν ήδη θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, μετά από μία μεταβατική περίοδο ενός έτους, εξετάζει η κυβέρνηση.

Το μέτρο, σύμφωνα με αναλυτές, αναμένεται να ...........

ωθήσει χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους στο να κάνουν αίτηση για συνταξιοδότηση, έτσι ώστε να μην βρεθούν σε δυσμενέστερο καθεστώς.

Όπως τονίζεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης, η οποία εξετάζει το εν λόγω μέτρο ως μέσο επαρκής μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να αποφευχθεί η εφεδρεία και οι απολύσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στην περίπτωση που το εν λόγω μέτρο υιοθετηθεί, όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης με βάση τον νόμο Λοβέρδου θα κληθούν να επιλέξουν μέσα σε έναν χρόνο αν θα βγουν στη σύνταξη με το υφιστάμενο καθεστώς ή όχι. Όσοι δεν το κάνουν, θα βγουν στη σύνταξη με τα νέα όρια, δηλαδή στα 67 χρόνια ή με τα άλλα όρια που θα προκύψουν.

Αν και το μέτρο αποσκοπεί κυρίως στη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, θα επηρεαστούν και άλλες κατηγορίες εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, μεταξύ των οποίων μητέρες ανήλικων τέκνων. Εξάλλου, η αύξηση του ορίου στα 67 έτη θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αν και η αξιολόγησή της από την τρόικα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.