Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΑΤΤΙΚΗ: Τέλος οι αναλογικές εκπομπές από τον Υμηττό

Για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς

Διεκόπη από τις 3 τα ξημερώματα το αναλογικό σήμα των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας από το κέντρο εκπομπής στον Υμηττό. Το λεκανοπέδιο Αττικής, τα Μεσόγεια, οι Δυτικές Ακτές των Κυκλάδων και οι Νότιες Ακτές της Ευβοίας δέχονται πλέον μόνο ψηφιακό σήμα.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική .............

Απόφαση 26337/675/7.6.2012, οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3 θα διακόψουν την αναλογική εκπομπή με το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, στις 17 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι για τη λήψη του ψηφιακού σήματος, οι καταναλωτές χρειάζεται να διαθέτουν τηλεοπτικό δέκτη ή αποκωδικοποιητή που υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4. Διευκρινίζεται ότι δεν απαιτείται αλλαγή ή αντικατάσταση κεραίας.

Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού και εφόσον διαθέτουν τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή που υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4, οι καταναλωτές θα πρέπει να βεβαιωθούν πως η κεραία τους είναι στραμμένη προς τον Υμηττό, και ακολούθως θα πρέπει να επανασυντονίσουν τα κανάλια στις συχνότητες 46 (674 MHz) για τα κανάλια ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV και 47 (682 ΜΗz) για τα κανάλια MEGA, ΣΚΑΙ, STAR.

Σε περίπτωση που οι τηλεθεατές δεν επιθυμούν να λάβουν το ψηφιακό σήμα από τον Υμηττό σε αυτή τη φάση, έχουν τη δυνατότητα να στρέψουν την κεραία τους στο κέντρο εκπομπής Πάρνηθας, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα λήψης.

naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.