Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Δ' Εθνική: Η σέντρα τον Οκτώβριο.

Τον Οκτώβριο αναμένεται (εκτός απροόπτου) να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής καθώς όπως δείχνουν τα πράγματα η κατάρτιση των ομίλων θα αποδειχθεί σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες.

Το πλάνο που έχουν βάλει κάτω στην ΕΠΟ με τους 6 ομίλους και τις 16 ομάδες όπως δείχνουν τα πράγματα δεν τραβάει με τίποτα. και αυτό γιατί ο καταρτισμός των ομίλων σε 6 ομίλους θα σημάνει αυτόματα αύξηση των αποστάσεων κατά συνέπεια και των εξόδων μετάβασης για τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους και ειδικά σε μια εποχή που τα πράγματα από οικονομικής πλευράς δεν είναι καθόλου καλά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News ...........

στην ΕΠΟ έχουν φτάσει πολλές διαμαρτυρίες από ομάδες της επαρχίας και ιδιαίτερα από ομάδες της Κρήτης οι οποίες έχουν εκφράσει την πλήρη αντίθεση τους στο ενδεχόμενο να μεταβαίνουν σε ακόμα πιο απομακρυσμένες περιοχές για ένα παιχνίδι. Και μην ξεχνάμε ότι το κράτος δεν επιχορηγεί κανένα σύλλογο από την Δ' Εθνική παρά μόνο τις επαγγελματικές κατηγορίες.

Η δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής μπορεί να γίνει από τα σωματεία ως τα μέσα Αυγούστου και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία θα προχωρήσουν στον καταρτισμό των ομίλων.
Από την άλλη, η αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να περιμένει τις αποφάσεις της ΕΕΑ, καθώς δεν αποκλείεται, όπως έγινε και πέρυσι, να υποβιβαστούν ομάδες από τη Β’ και τη Γ’ Εθνική, επειδή δεν θα εξασφαλίσουν την σχετική άδεια.

Το πρόβλημα ωστόσο είναι, ότι η δομή του νέου πρωταθλήματος προβλέπεται στην προκήρυξη και είναι νομικά ιδιαίτερα δύσκολο να αλλάξει. Η Επιτροπή σκέφτεται την αύξηση των ομίλων, με την απαραίτητη μείωση των ομάδων ανά όμιλο, ωστόσο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, προκειμένου να διευκρινιστεί αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό.
Όπως και να έχει το θέμα, οι εξελίξεις για τη νέα μορφή που θα έχει η Δ' Εθνική αναμένονται τον Αύγουστο.

Ας ελπίσουμε σε κάτι καλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.