Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ρ. Σπυρόπουλος στη ΝΕΤ: Κανονικά στις 21 Ιουνίου οι συντάξεις

Οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά στις 21 Ιουνίου, μήνα με τον μήνα οικοδομείται το κεφάλαιο για τις συντάξεις, δήλωσε ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ».

Από την πλευρά του, ο γγ της ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ Μ. Ραλλάκης μίλησε για τις πολιτικές που ευνόησαν την εισφοροκλοπή και εισφοροδιαφυγή, με κόστος 6 δισ. ευρώ το χρόνο.
Καταγγελία για «μαύρη τρύπα» 2,2 δισ. ευρώ............

έκανε ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων ΙΚΑ Ν. Χατζόπουλος.

Όπως σημείωσε ο κ. Σπυρόπουλος, τον περασμένο Μάιο οι εισπράξεις του ΙΚΑ ήταν περισσότερες κατά 13,5% από τον περασμένο Απρίλιο, αλλά 7,5% λιγότερες από τον Μάιο του 2011, με την εντατικοποίηση των ελέγχων κατά της μαύρης εργασίας και με το κόψιμο 13.000 αναίτιων συντάξεων μετά την απογραφή – ενέργειες που είχαν ως αποτέλεσμα εξοικονόμηση ύψους 11-12 εκατ. ευρώ το μήνα.

Οι συντάξεις και η καταβολή τους είναι συνδεδεμένη με την ισχύ της δανειακής σύμβασης, είπε ο διοικητής του ΙΚΑ, τονίζοντας ότι τις συντάξεις τις εγγυάται το κράτος και όχι οι εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων, οι οποίες βεβαίως συμβάλλουν, αλλά δεν τις εγγυώνται.

Επιπλέον, εκτίμησε ότι σε 2-3 χρόνια το ΙΚΑ θα είναι πλεονασματικός οργανισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.