Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Μήνυμα για την εορτή της μητέρας

Η καθιέρωση κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου να εορτάζεται η ημέρα της μητέρας, μίας ημέρας ύμνου στην ανιδιοτελή αγάπη και προσφορά, μας δίνει την αφορμή να αναλογισθούμε τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η σύγχρονη Ελληνίδα στο μεγάλωμα των παιδιών και στην εξεύρεση αλλά και διατήρηση της εργασίας .

Δυστυχώς είναι παραδεκτό πως στις μέρες μας η ανεργία είναι γένους θηλυκού και πως δεν υπάρχει επαρκές δίχτυ κοινωνικής προστασίας τόσο για την εγκυμοσύνη, όσο και για τη μητρότητα.

Εκείνο που πρέπει να είναι το μέλημα της Πολιτείας είναι η...........

ξεκάθαρη στήριξη της Ελληνίδας μάνας με πολιτικές που θα πριμοδοτούν τις γυναίκες για την είσοδό τους αλλά και την παραμονή τους στην παραγωγική διαδικασία αλλά και στην υποβοήθησή τους στο δύσκολο ρόλο της μάνας και εργαζόμενης.

Η ισότιμη εργασιακή τους εξέλιξη είναι ένα ακόμη ζητούμενο, διότι με πρόσχημα την οικονομική κρίση βλέπουμε να κλείνουν οι πόρτες ανέλιξης των γυναικών που είναι μητέρες καίτοι μπορεί να πληρούν όλα τα κριτήρια ακόμη και για θέσεις ευθύνης.

Με το βλέμμα στραμμένο στην πιο γλυκιά θύμιση του ανθρώπου τη μάνα ,οφείλουμε όλοι μας να σεβαστούμε τον αγώνα της και το καρδιοχτύπι της και να συμβάλλουμε στη στήριξη της προσπάθειάς της να μεγαλώσει σωστούς ανθρώπους αλλά και να ζήσει με αξιοπρέπεια την οικογένειά της.

Αντωνία Μπούζα
Αναπλ. Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Ν.Δ.

1 σχόλιο:

  1. εχεις δικιο .Πολλές οι δυσκολιες για τις μαναδες.Ανεργια και αδιεξοδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.