Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 19 & 20 Απριλίου 2012

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας οργανώνει και προτείνει στους μουσικόφιλους της ευρύτερης περιοχής έναν καινούριο θεσμό, το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας.

Θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά την Πέμπτη και την Παρασκευή, 19 & 20 Απριλίου 2012. Περιλαμβάνει από το πρωί ως αργά τη νύχτα, συναυλίες, διαλέξεις, σεμινάρια, παρουσιάσεις, κιθαριστικά happenings στις αίθουσες του Δημοτικού Ωδείου και της Φιλαρμονικής, αλλά και σε clubs της πόλης, καθώς και τον 1ο Διαγωνισμό Κιθάρας Καλαμάτας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης», με νέους επίδοξους σολίστ του δημοφιλούς οργάνου σε ευγενή μουσική άμιλλα.

Προσκεκλημένοι της φετινής μεσσηνιακής γιορτής της ...........

κιθάρας οι γνωστοί σολίστ κιθάρας Δημήτρης Κουρζάκης, Άγγελος Μπότσης και Μιχάλης Σουρβίνος. Τιμητική παρουσία ως Πρόεδρος του Διαγωνισμού (o οποίος θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης 19 Απριλίου στο Ωδείο, ενώ η Τελετή Απονομής Βραβείων και η Συναυλία των Διακριθέντων το απόγευμα της Παρασκευής 20 Απριλίου στις 6.00 στην Αίθουσα της Φιλαρμονικής), ο επί πολλά χρόνια καθηγητής κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο, Γιάννης Μαυρέας.
Τη διοργάνωση στηρίζουν οικονομικά ο Σύλλογος Γονέων και η Κοινωφελής Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και τοπικοί χορηγοί.

Στις εκδηλώσεις της διήμερης φιέστας της κιθάρας στην Καλαμάτα περιλαμβάνονται παρουσίαση του ρεπερτορίου έργων Ελλήνων συνθετών για κιθάρα με συντονιστή τον καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου, Αντώνη Κουφουδάκη την Πέμπτη, 19 Απριλίου στις 6.00 το απόγευμα στην Αίθουσα της Φιλαρμονικής, σεμινάρια – ανοιχτά μαθήματα των προσκεκλημένων σολίστ σε διακριθέντες στον Διαγωνισμό μικρούς κιθαριστές το πρωί της Παρασκευής 20 Απριλίου στο Ωδείο, καθώς και συναυλία του κιθαριστικού ντούο D&A (Δημήτρης Κουρζάκης και Άγγελος Μπότσης) την Πέμπτη 19 Απριλίου στις 20.30 στην Αίθουσα της Φιλαρμονικής, αλλά και ρεσιτάλ κιθάρας του Μιχάλη Σουρβίνου την Παρασκευή 20 Απριλίου, πάλι στις 20.30 και στην Αίθουσα της Φιλαρμονικής.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις και τις συναυλίες είναι ελεύθερη για το κοινό.
Οι δύο μέρες του 1ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας έχουν συνέχεια και μέχρι αργά τη νύχτα, την Πέμπτη με τους bit για bit στο Vino Banco Tapas Bar και την Παρασκευή με τους dead beetles στο Il Nono!
Η Καλαμάτα μιλάει στη γλώσσα της κιθάρας, Πέμπτη και Παρασκευή, 19 & 20 Απριλίου 2012 και προσκαλεί όλους τους φίλους της εξάχορδης γοητείας της, στη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Κιθάρας της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.